вівторок, 12 квітня 2016 05:15

Колишнього заступника генпрокурора звинувачують у шахрайстві

Підозру в незаконному отриманні державних квартир оголосили в Києві колишньому заступнику Генпрокурора 40-річному Віталієві Каську. Житло нібито отримав 2010 року.

Підозру слідчі поліції зачитували ввечері 10 квітня, на вулиці поблизу столичного театру імені Івана Франка. Прибули туди на виклик Віталія Каська. Звернувся до поліції, бо двері його авто облили невідомою речовиною і вони не відчинялися.

— Приїхали звичайні слідчі з Печерського райуправління. Поверхнево оглянули машину. Навіть не представившись, почали зачитувати підозру, — розповідає ­адвокат екс-прокурора Євген Грушковець. — Не вважаємо, що це було оголошення підозри. Це мав робити Генпрокурор або його заступники.

— Це все для того, щоб змусити мене покинути Україну, — каже Віталій Касько. — Та я навідріз відмовляюся звідси їхати. Відстоюватиму свої права у будь-яких судах.

Віталій Касько двічі отримував службові квартири обманом, кажуть у Генпрокуратурі.

— Житло надавали йому в той час, коли інші працівники прокуратури з родинами і дітьми роками стоять у черзі, — говорить 33-річний Владислав Куценко з Генпрокуратури. — Певні представники громадськості політизуватимуть цю ситуацію, кричатимуть про репресії та розправи. Але тут факти прямо вказують на шахрайство.

— Оголошення підозри Каськові — це продовження лінії, яку вів генеральний прокурор. Таким чином блокують діяльність людей, які прийшли змінити зміст і форму прокуратури, — говорить політолог 59-річний Анатолій Романюк.

Віталій Касько працював заступником Генпрокурора з 2014-го. Очолював міжвідомчу групу з повернення Україні вкрадених високопосадовцями коштів. Звільнився у лютому цього­річ. 2010-го був керівником міжнародно-правового управління Генпрокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього заступника генпрокурора звинувачують у шахрайстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути