Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 07:50

Колишнього нардепа затримали з документами підполковника ДНР

Автор: www.TSN.UA
  ­Олександр ­Шепелєв сидить у Печерському суді під час обрання йому запобіжного заходу, 9 лютого 2018 року. Напередодні його викрали й побили правоохоронці, заявляє. Синці не вчорашні, але Служба безпеки України проведе експертизу, каже речниця відомства Олена ­Гітлянська
­Олександр ­Шепелєв сидить у Печерському суді під час обрання йому запобіжного заходу, 9 лютого 2018 року. Напередодні його викрали й побили правоохоронці, заявляє. Синці не вчорашні, але Служба безпеки України проведе експертизу, каже речниця відомства Олена ­Гітлянська

Екс-нардепа 47-річного Олександра ­Шепелєва затримали під Києвом 8 лютого. При собі мав український паспорт на ім'я Миколи Боруха. Також — посвідчення підполковника "міністерства державної безпеки" ДНР.

9 лютого Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід — 60 діб під вартою.

2012 року проти Шепелєва відкрили справу про розкрадання 220 млн грн "Родовід банку" та 315,3 млн грн — Нацбанку. Також звинувачують у вбивстві глави наглядової ради "Автокразбанку" Сергія Кириченка і в замаху на життя бізнесмена Сергія Дядечка. Шепелєв утік до Угорщини. Там його затримали і 2014-го видали Україні. У Києві перебував у тюремній лікарні. Звідти зник разом із конвоїром.

Шепелєва оголосили в міжнародний розшук. 2015 році його затримали в Росії. Україні видати відмовилися. У генпрокуратурі тоді заявили, що екс-нардеп погодився на співпрацю з Федеральною службою безпеки РФ. У серпні позаторік щодо нього відкрили справу про державну зраду.

Шепелєв повернувся в Україну, бо 20 грудня торік його оголосили в розшук в Росії — за спробу дати хабар, пише "РБК-Україна".

Донецький бізнесмен Олександр Шепелєв двічі обирався до парламенту за списками Блоку Юлії Тимошенко. 2010 року його виключили з фракції. Перейшов у Партію ­регіонів.

— Шепелєв перескакував із фракції до фракції, залежно, хто мав владу. Питання: розкаже щось проти Тимошенко чи інших високопосадовців — тодішніх і теперішніх? Інформація не буде застаріла, — каже колишній народний депутат 53-річний Тарас Стецьків.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього нардепа затримали з документами підполковника ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути