середа, 16 грудня 2009 08:22

Колишні "рухівці" підтримали Ющенка

Кандидатуру президента Віктора Ющенка на виборах глави держави підтримає Національна рада України. Цю громадську організацію почали створювати два місяці тому. Всеукраїнські установчі збори планують провести 20 грудня в Києві.

— Ми створюємо Національну раду на місці Руху, — каже ініціатор 80-річний Дмитро Павличко, колишній "рухівець", поет. — Будемо розвивати традиції Руху. Але не того, що став партією і розколовся. А того, що був всеукраїнською могутньою організацією, розвалив комуністичний режим і домігся проголошення української держави.

У суботу в місті Біла Церква на Київщині збиралося столичне відділення НРУ. Приїхали 237 учасників із Київської області. Переважно — колишні члени Народного руху. Вони не згодні з тим, що лідер Руху Борис Тарасюк підтримує на виборах прем"єра Юлію Тимошенко. Доповідачі радили схвалити кандидатуру Ющенка.

— Уперше ми маємо президента з людським обличчям. Вибори, які нічого не змінять на гірше, це вже добре, — говорить 81-річний Євген Сверстюк, публіцист, колишній "рухівець".

— Ющенко не найкращий у світі, але він єдиний, хто може зберегти незалежність України, — переконує член "Нашої України" Володимир Романчук з Обухова на Київщині. — Народний рух під керівництвом Тарасюка втратив свій авторитет. Зараз він існує в одній особі — це він і його офіс.

217 учасників зборів підтримали кандидатуру Ющенка на президентських виборах, 15 — утрималися, п"ять — проголосували "проти". Серед противників — перший посол України в Румунії Леонтій Сандуляк. Він відмовився брати участь у майбутньому з"їзді:

— Усе це вилилося в підтримку Ющенка. До нього в мене надто багато претензій.

Зараз ви читаєте новину «Колишні "рухівці" підтримали Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути