вівторок, 02 серпня 2011 00:30

Колесніков заговорив українською

Віце-прем'єр-міністр з інфраструктури, уродженець Донбасу 48-річний Борис Колесніков завжди спілкувався російською. На 405-й день свого віце-прем'єрства заговорив українською у Львові. Туди приїхав 28 липня провести нараду щодо будівництва стадіону до Євро-2012.

— До відкриття залишилися три місяці й один день, — каже. — 29 жовтня президент України урочисто відкриє споруду. Зараз маємо дві черги. Перша — це Євро-2012. Друга — відкриття та закриття зимової Олімпіади, за яку будемо змагатися у наступні роки.

Під час минулорічної зустрічі з Колесніковим львівські чиновники нерідко переходили на російську. Так, мер міста Андрій Садовий вітав гостя словами "Рад встрече". Тоді Львівська облрада прийняла рішення, що під час офіційних нарад на території області посадовці мають спілкуватися українською. Направила документ президентові.

— Чинна влада думає тільки про матеріальне, та все ж хоче сподобатися народу, — говорить письменниця Оксана Забужко, 50 років. — Колесніков проілюстрував, що рано чи пізно можновладцю доведеться вдягнути вишиванку. Це ще раз показує, що українці можуть диктувати владі умови.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков заговорив українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути