Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2011 10:20

"Колесніков керує з лікарняної палати, як із кабінету"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський
Міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський

Із загіпсованою правою рукою до зали засідань Кабміну повільно йде 44-річний Микола Злочевський, міністр екології та природних ресурсів. Виглядає стомленим. На лобі виступає піт.

— Да это я неделю назад шел на работу и поскользнулся, поломал, — пояснює. — Мне наложили гипс. Наверное, еще недели две придется носить.

До крісла із табличкою "віце-прем'єр Борис Колесніков" прямує його заступник Костянтин Єфименко. Його шеф у понеділок потрапив до лікарні з інфарктом.

— Я вчора дзвонив Борисові Вікторовичу в лікарню, — каже 47-річний Віктор Балога, міністр надзвичайних ситуацій. — В нього хороший настрій. Нормально себе почуває. Думаю, вийде за пару днів. Вже керує з лікарняної палати, як із кабінету.

О 10.00 заходить прем'єр 62-річний Микола Азаров. Чекає кілька секунд, доки міністри сядуть. Висловлює співчуття уряду Росії і всім родичам загиблих під час вибуху в московському аеропорту "Домодєдово". Переходить до економіки:

— Світ протистоїть викликам уповільнення економічних процесів. Нас ніхто не чекає на зовнішніх ринках із хлібом-сіллю. Нам висунені жорсткі умови. У світі зростає дефіцит продуктів харчування. І Україна, як країна з найбагатшими чорноземами, має потенціал для участі у вирішенні проблеми.

Міністри переглядають порядок денний на ноутбуках, які стоять перед кожним. Лише міністр фінансів Федір Ярошенко конспектує за прем'єром.

Із зали виходить перший віце-прем'єр Андрій Клюєв. Охоронці супроводжують його спереду та позаду. Спускається на кілька поверхів нижче. Потім повертається назад. Іде мовчки. Відчутні різкі парфуми. Один з охоронців несе чорний шкіряний портфель Клюєва.

За зачиненими дверима урядовці засідають майже 2 год.

— Сьогодні більша частина закритого засідання була побудована на проблематиці продуктів харчування. Уряд приділяє велику увагу стабілізації цін, — розповідає про засідання 51-річний Микола Присяжнюк, міністр агрополітики. — Але порівняно з Євросоюзом, Росією наші ціни набагато нижчі. Наприклад, у нас немає ніякого підґрунтя для зростання цін на олію. Й Антимонопольний комітет має із цим розібратися. Все має бути добре.

Зараз ви читаєте новину «"Колесніков керує з лікарняної палати, як із кабінету"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути