середа, 14 квітня 2010 04:24

Коаліцію поповнив 241-й депутат

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Народна депутатка від Компартії Катерина Самойлик вдягла на вчорашнє засідання парламенту яскраво-червоний костюм та такого ж кольору туфлі. Під час спілкування зі своїм однопартійцем Валентином Матвєєвим (перед нею) у неї видно спідню білизну
Народна депутатка від Компартії Катерина Самойлик вдягла на вчорашнє засідання парламенту яскраво-червоний костюм та такого ж кольору туфлі. Під час спілкування зі своїм однопартійцем Валентином Матвєєвим (перед нею) у неї видно спідню білизну

"О! Власть меняется. Уже большинство само блокирует зал", — сміється "бютівець" 62-річний Таріел Васадзе, заходячи у вівторок уранці до сесійної зали парламенту.

Біля трибуни стоять кілька "регіоналів". Двоє, Володимир Олійник і Максим Луцький, сидять на місцях спікера і першого віце-спікера. У залі ще кілька нардепів від "Регіонів". Місця "бютівців" і "нунсівців" порожні.

Між рядами походжає "регіонал" Святослав Піскун, 51 рік. Звертається до однопартійця, Григорія Смітюха:

— Гриша, мы тут с семи утра торчим, а ты проспал. Надо доложить лидеру, — сміється.

Відчиняються двері, через які зазвичай заходять депутати від НУ-НС. Поволі йде "нунсівець" Іван Плющ, 68 років. Несе папку.

— Іван Степанович, приєднуйтеся до нас, — гукає йому "регіонал" 49-річний Василь Грицак.

— Ні, дякую. Я краще піду зареєструюся, — бурмоче Плющ, розвертається і виходить.

У кулуарах нардеп від "Регіонів" 52-річний Вадим Колесніченко каже, що його однопартійці не блокують трибуну, а лише стережуть її від "бютівців":

— Ми просто раніше прийшли. І яка різниця, де хто сидить чи стоїть? Нам ніхто не забороняє сидіти там, де захочемо. Коли почнеться засідання, всі сядуть на свої місця.

Після погоджувальної ради лідери фракцій поспішають на засідання парламенту. Під руки йдуть лідер комуністів Петро Симоненко та його однопартієць Олександр Ткаченко. Щось жваво обговорюють.

Симоненко поправляє чуба та чухає підборіддя. Він помітно погладшав, засмаг. Кажуть, щойно повернувся з Італії, де відпочивав із молодою дружиною Оксаною Ващенко.

О 10.00 "регіонали" розсідаються. Литвин говорить, що коаліцію поповнив 241-й депутат — Володимир Іваненко. Його вважають близьким до Богдана Губського із БЮТ.

Раніше з групи Губського до коаліції перейшли Олег Черпіцький, Олег Маліч і Петро Кузьменко.

Гриша, мы тут с семи утра торчим, а ты проспал

Далі спікер оголошує, що тимчасова слідча комісія у справі отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка припиняє роботу. Бо, мовляв, не надала жодного висновку. Потім нардепи голосують за призначення нових керівників і членів комітетів замість тих, що склали повноваження.

У кулуари до журналістів виходить лідер фракції "Регіонів" 55-річний Олександр Єфремов. Зазначає, що цього тижня уряд не вноситиме проекту бюджету.

— Він готовий, але ще продовжується робота з Росією щодо визначення ціни на газ. Якщо працювати далі за договором, що діє, то з другого кварталу ціна газу для споживачів буде 450 доларів. Такої не витримає ніхто, — наголошує.



Вакансії в комітетах "регіонали" заповнили своїми людьми

234 нардепи проголосували за призначення нових керівників і членів комітетів замість тих, що склали депутатські повноваження й пішли на роботу в органи виконавчої влади. Вакантні посади обійняли лише представники Партії регіонів:

Григорій Калетнік — голова комітету з питань аграрної політики та земельних відносин

Олександр Пеклушенко — голова комітету з питань фінансів і банківської діяльності

Петро Мельник — заступник голови комітету з питань бюджету

Юрій Воропаєв — заступник голови комітету з питань економічної політики

Володимир Олійник — заступник голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

Максим Луцький — перший заступник голови комітету з питань науки й освіти

Олексій Кунченко — заступник голови комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки

Зараз ви читаєте новину «Коаліцію поповнив 241-й депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути