середа, 26 вересня 2012 05:00

Кличку варто завершувати спортивну кар'єру

Лідер УДАРу 41-річний Віталій Кличко заявив у понеділок, що після осінніх парламентських виборів оголосить про продовження або закінчення боксерської кар'єри.

— Капіталізація Кличка-політика значною мірою визначається його спортивними досягненнями, — вважає політтехнолог Тарас Березовець, 37 років. — Тільки через це він не збирається залишати бокс. Останній стрибок популярності був пов'язаний із його поєдинком у Москві 8 вересня. Усе, що відбувається з Кличком у спорті, чітко відображається на його політичній кар'єрі. У власне політиці Віталію похвалитися особливо нічим. Відповідно, він прагне якнайдорожче продати виборцям свої боксерські успіхи. Усе це для того, щоб завести побільше людей у Верховну Раду.

Кличку варто завершувати спортивну кар'єру, вважає боксер-професіонал із Харкова 33-річний Роман Шкарупа:

— Віталій, як і раніше, небезпечний боксер, але видно, що він чахне. Це простежувалося в останніх боях із Дереком Чісорою і Мануелем Чарром: по рефлексах, фізичних кондиціях Кличка. У той же час його основні суперники прогресують, стають кращими. Наприклад, Девід Хей. Віталію було б правильно піти на піку слави, як це зробив Леннокс Льюїс. Якщо ж Кличко-старший хоче продовжувати виходити на ринг, у запасі має ще бій-два — максимум. Для гучного завершення кар'єри слід підібрати суперника з ім'ям.

Найстарший чемпіон світу в надважкій вазі — американець Джордж Форман. У 45 років він завоював титул, а за рік зміг його відстояти.

Зараз ви читаєте новину «Кличку варто завершувати спортивну кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути