вівторок, 12 березня 2013 06:15

Кличко уособлює мрії про сильного й красивого царя

 

Майже половина киян проголосували б на виборах мера за лідера УДАРу Віталія Кличка, бо тотально не довіряють чинній владі. Так вважає політолог 47-річний Андрій Золотарьов:

— Кличка підтримують "стихійно" як найдостойнішого. Хоча це й суперечить планам "ударівця" стати одним із фаворитів на президентських перегонах. Кличко — дужий, у ньому менше політики, він не заплямований інтригами. Уособлює мрію про сильного й красивого царя, якої ще не позбулися українці.

Олександра Попова половина киян сприймають як "донецького недомера", ставленика та висуванця остогидлої влади. Чверть городян — консервативні люди, такі собі "бабусі Черновецького", які за будь-яких умов проголосують за Попова.

Серед невизначених — різні люди. Це і так звані технократи, хто розуміє, що посада мера потребує фахових знань. Також ліві виборці, яких у Києві близько 10 відсотків, електорат Компартії. Швидше вони прихильні до Попова, але все ж таки влада проїла свій кредит довіри, тож вони шукають когось іншого. Також це і невеликий відсоток проросійськи налаштованих виборців, які не бачать жодного передавача своїх інтересів серед імовірних кандидатів.

Від опозиційних сил можуть піти кілька кандидатів, скажімо, Кужель, Катеринчук, Порошенко. Тоді голоси опозиційно налаштованих виборців розпорошаться. За умови, що в опозиції буде єдиний узгоджений кандидат, навіть не Кличко, він виграє. Навіть попри можливі фальсифікації.

Зараз ви читаєте новину «Кличко уособлює мрії про сильного й красивого царя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути