Ексклюзиви
четвер, 11 лютого 2021 07:15

Кива отримував гроші від пособників бойовиків

Народний депутат від "Опозиційної платформи — За життя" 43-річний Ілля Кива отримав 1,2 млн грн від жителя Луганщини Олександра Попівшого. Той пов'язаний з окупаційною владою ЛНР, дізналися журналісти "Бігус інфо".

Кошти нардеп вказав у декларації. Нібито одержав їх від здачі в оренду жомової ями в Полтавській області. Її винаймала "Компанія Сіквел" і здавала фірмі Попівшого.

"Сіквел" зареєстрована за фіктивною адресою у Львові. Власником вказаний Іраклі Джикія — живе в Рудому Селі за 150 км від Києва. Фірму на Джикію переписали торік за 500 грн. У жовтні СБУ накрила конвертаційний центр з обігом 15 млрд грн. "Компанія Сіквел" числиться серед 400 підприємств з ознаками фіктивності, які зареєстрували зі злочинною метою", — пишуть розслідувачі.

Олександр Попівший підтримує окупаційну адміністрацію. Виставляв фотографії з бойовиками, лікувався в Москві. У соцмережах пише, як ненавидить "укропів" і вітає "молоду республіку".

Зараз ви читаєте новину «Кива отримував гроші від пособників бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути