Ексклюзиви
понеділок, 23 лютого 2009 17:10

Кириленко очолив громадський рух "За Україну!"

У суботу в столичному льодовому палаці 40-річний народний депутат від блоку НУ-НС В"ячеслав Кириленко зібрав перші установчі збори громадського руху "За Україну!". У грудні минулого року він створив депутатську групу з такою назвою. До неї ввійшли 18 нардепів-"нашоукраїнців", які виступили проти коаліції з БЮТом і Блоком Литвина.

У холі приблизно 200 запрошених розсідаються на стільцях. У перших рядах — народні депутати, голови облдержадміністрацій і міські голови. Приходить міністр освіти і науки Іван Вакарчук, сідає перед трибуною. У кутку біля вікна візажистка накладає на обличчя тональний крем лідеру гурту "Мандри" Сергієві Фоменку, 36 років. Припудрює ніс. Потім гримує 41-річних письменників Віталія та Дмитра Капранових.

За 5 хв. до початку приходить Кириленко. Із тими, хто сидить на першому ряді, вітається за руку. Нардепа Лілію Григорович цілує в щоку. На сцену запрошують виступити братів Капранових. Ті по черзі читають свій виступ:

— Єдине, чим займається влада, — це рекет і мародерство. Якщо у вас ще не встигли щось відібрати, то не сумнівайтеся, що завтра прийде прокурор чи чиновник і викине вас на вулицю...

Наступною на сцену виходить підприємець із Хмельницького Надія Погосян, 45 років. Критикує Кабінет Міністрів, називає його політику цинічною.

— За останній рік Україна за рівнем економічної свободи із 133-го місця пересунулася на 152-ге, — говорить жінка. — Запас міцності українського середнього бізнесу — максимум півтора місяці. Ми вимагаємо зменшення податків.

Між кожним виступом грає сурмач. До слова запрошують Кириленка. Він критикує Блок Юлії Тимошенко та Партію регіонів:

— Для цих двох сил влада на першому місці, а люди на останньому. Вони давно стали однаковими по суті й по формі. Можливо, це одна з головних бід України. Ми повинні це коло розірвати.

Додає, що рух "За Україну!" боротиметься з ворогами України.

Присутнім пропонують обрати Кириленка головою руху. Усі голосують "за". Збори тривають 40 хв.

— Сьогоднішні збори нагадали мені створення Народного руху 1989 року, — розповідає "ГПУ" Ярослав Кендзьор, 67 років. — Я аж просльозився.

Додає, що установчі збори — початок створення нової партії Кириленка. Каже, що вступить у неї. Готовий приєднатися до них і губернатор Харківщини Арсен Аваков.

Журналісти запитують, чи збирається Кириленко все ж створити партію.

— На даному етапі про це ще не йдеться, — відказує він.

До Кириленка підходить чоловік, просить написати побажання на аркуші паперу. До того там брати Капранови вже написали "Не вірте політикам!". Кириленко пише: "Вірте політикам, але не всім".

Зараз ви читаєте новину «Кириленко очолив громадський рух "За Україну!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути