Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2018 00:50

Керівникам державних компаній уріжуть зарплати

— Контракти з керівниками компаній підписані. Але щойно вони закінчаться, у цій вакханалії з космічними заробітними платами я поставлю крапку. Десятимільйонні премії — це неприпустимо, — говорить прем'єр-­міністр 40-річний Володимир Гройс­ман під час години запитань до уряду у Верховній Раді 9 листопада.

Глава Нафтогазу Андрій Коболєв отримує понад 2 млн грн у місяць. Керівник Укрпошти Ігор Смілянський — 744 тис. грн. Виконувач обов'язків голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов — 920 тис.

Контракт із Коболєвим закінчиться 22 березня наступного року. Зі Смілянським — 30 червня 2021-го. Кравцов виконує обов'язки "до призначення в установленому порядку голови правління".

— Державні компанії повинні забезпечувати соціальні послуги, а не заробляти гроші, — каже політолог Тарас Загородній, 39 років.

— Деякі керівники плутають ці підприємства з приватними. Ігор Смілянський (керівник Укрпошти. — ГПУ) говорить, що йому невигідно розносити пенсії. Ліквідація поштових відділень державі обійдеться ще дорожче. Бо тоді хтось інший повинен буде доставляти пенсії.

Нафтогаз знахабнів. Бачимо, що роблять у Кривому Розі Дніпропетровської області, Смілі на Черкащині (там досі не включили опалення. — ГПУ). Державна компанія подумала, що вона — приватна, й обклала країну новим податком. Спостережна рада Нафтогазу формується з іноземців, які незрозуміло чим займаються. Андрій Коболєв і Юрій Вітренко (керівник НАК та його заступник. — ГПУ) виписали собі космічні премії. За це є стаття в кримінальному кодексі — "Розкрадання в особливо великих розмірах".

Платня має бути прив'язана до результатів роботи. У всьому світі в державному секторі зар­плати нижчі, ніж у приватному. Випускник Гарварду перші років п'ять працює максимум на 100 тисяч доларів на рік. А в нас приходять на посади якісь люди і просять мільйони. При цьому не забезпечують необхідний рівень послуг.

Зараз ви читаєте новину «Керівникам державних компаній уріжуть зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути