середа, 22 грудня 2010 06:30

Катерина Лук'янова назвала себе Бабою Мороз

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Народна депутатка від блоку НУ-НС Катерина Лук’янова вітає з Новим роком свого колегу по фракції Юрія Кармазіна
Народна депутатка від блоку НУ-НС Катерина Лук’янова вітає з Новим роком свого колегу по фракції Юрія Кармазіна

Депутатка з блоку НУ-НС 41-річна Катерина Лук'янова у сесійній залі підходить до свого колеги Олега Ляшка. На голові в неї — шапка Діда Мороза. Дістає із синього пакету рожеву кульку для новорічної ялинки. Дарує Ляшкові й цілує його в щоку. Іде до інших депутатів.

— Я — Баба Мороз! — каже колегам.

До зали прямують "бютівці". Біля ложі уряду чатують "регіонали" Петро Цюрко та Ельбрус Тедеєв, які відзначилися в бійці минулого четверга. Але ні трибуну, ні ложу ніхто не збирається блокувати. Спікер 54-річний Володимир Литвин просить депутатів реєструватися.

— 378 — "за", — обмовляється спікер. — Перепрошую, 378 депутатів зареєструвалися у сесійній залі.

Лідер фракції БЮТ 54-річний Іван Кириленко з трибуни розповідає про минулу бійку:

— Варфоломіївська ніч вітчизняного покрою поставила багато запитань. Треба невідкладно запросити до парламенту керівництво Генпрокуратури та заслухати про хід розслідування цієї ганебної для країни справи.

Ініціативу підтримує лідер фракції НУ-НС 49-річний Микола Мартиненко. Говорить, що опозиція вимагає перерву на півгодини, щоб домовитися про слухання інформації генпрокурора Віктора Пшонки. Обставини бійки розслідує слідча група Генпрокуратури. Вже завели кримінальну справу по факту бійки.

— Я направив листа до Генпрокуратури з проханням надати відповідну інформацію, щоб побачили керівники фракції і депутати, — відказує спікер. — А далі, щоб ми визначили формат розгляду цього питання. Думаю, тут немає заперечень, щоб сказати все на чистоту.

Литвин пропонує в п'ятницю поговорити про звільнення членів, які брали участь у бійці.

— Сьогодні! — кричать із зали "бютівці".

— Ну не пройде воно сьогодні. Зараз його можна розглядати хіба що, щоб збурити ситуацію, — розводить руками Литвин. — Оголошується перерва. Але вона буде тривати рівно 30 хвилин.

Керівники фракцій і спікер повертаються до сесійної зали за годину.

"Регіонали" пропонують, щоб учасники бійки між собою розібралися в причинах конфлікту. Прокуратура тут ні до чого.

— Ми маємо сідати за стіл переговорів, знаходити компроміс та приймати рішення для того, щоб таких ситуацій більше не виникало, — каже з трибуни лідер "регіоналів" Олександр Єфремов, 56 років.

"Бютівці" та "нунсівці" галасують, встають із місць і йдуть із зали. Представники більшості продовжують працювати. Приймають план проведення восьмої сесії Верховної Ради. Вона відкриється 1 лютого, а завершитися має у липні 2011 року.

БЮТ і НУ-НС хочуть об'єднатися


До кінця тижня у Верховній Раді створять об'єднану опозицію. До неї ввійдуть представники партій, які створили БЮТ та блок НУ-НС. Так стверджують "бютівці".
— Прийшло визнання того, що об'єднана опозиція може ефективно протидіяти свавіллю влади, — каже "бютівець" Андрій Сенченко, 51 рік. — У парламенті з'явилося розуміння, що вона потрібна. Нас повинна об'єднати боротьба проти репресій.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Лук'янова назвала себе Бабою Мороз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути