вівторок, 13 квітня 2010 04:05

"Із БЮТу ближчим часом вийдуть 20 нардепів"

Автор: фото з сайта www.static.liga.ua
  Володимир Фесенко: ”Під питанням перебування в БЮТ групи депутатів Василя Онопенка”
Володимир Фесенко: ”Під питанням перебування в БЮТ групи депутатів Василя Онопенка”

У четвер Конституційний суд визнав, що до парламентської коаліції можуть входити як фракції, так і окремі депутати. Це означає, що нинішня коаліція створена законно. Рішення суду спонукатиме приєднуватися до більшості наступних депутатів-опозиціонерів. Зокрема з БЮТу ближчим часом вийдуть 20 нардепів, стверджує 51-річний Володимир Фесенко, керівник Центру політичних досліджень "Пента".

— Це будуть депутати-бізнесмени, бо їм потрібні гарантії від нової влади щодо своєї безпеки та безпеки свого бізнесу. Серед них — представники групи нардепа Богдана Губського, — вважає експерт. — Під питанням перебування в БЮТ групи депутатів керівника Верховного суду Василя Онопенка.

У НУ-НС менше депутатів, які б могли перейти в коаліцію: ті, хто близький до Давида Жванії, вагатимуться Микола Мартиненко й Анатолій Матвієнко.

Коаліція може збільшитися до 300 депутатів?

— Все залежить від ситуації в БЮТі. Якщо "Регіони" працюватимуть окремо з кожним депутатом, щось їм пропонуватимуть, то фракція БЮТ "посиплеться". Тоді коаліція може розширитися і до конституційної більшості.

Від Конституційного суду можна чекати будь-яких рішень

Це означає, що Рада працюватиме до 2012 року, доки в неї не закінчаться повноваження?

— На це й робиться ставка. Але не прогнозуватиму, бо ситуація може принципово змінитися. Якщо виникне парламентська криза або погіршиться соціально-економічна ситуація, або "регіоналів" не влаштує внутрішня парламентська ситуація, тоді вони захочуть піти на дострокові парламентські вибори.

Нинішнє рішення Конституційного суду суперечить їхньому ж вердикту 2008 року. Можна припускати, що згодом судді винесуть третє рішення з цього питання?

— Конституційний суд виходить не з формально-правових критеріїв, а з політичної кон"юнктури. Тому від нього можна чекати будь-яких рішень.

Зараз ви читаєте новину «"Із БЮТу ближчим часом вийдуть 20 нардепів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути