пʼятниця, 14 липня 2017 00:20

Іноземців пропускатимуть в Україну за відбитками пальців

Із січня 2018 року іноземців пропускатимуть в Україну за біометричними паспортами. Такий контроль допоможе в боротьбі з тероризмом, заявив президент Петро Порошенко.

У прибулих зніматимуть відбитки пальців, перевірятимуть цифровий підпис і фотографію. На обладнання для цього прикордонникам виділять 300 млн грн.

— Біометрична перевірка — своєрідна заміна візам, — говорить аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач. — Це діятиме набагато ефективніше з точки зору безпеки. Бо біометричні паспорти містять більше інформації про людину, ніж будь-які інші документи.

Росія у відповідь погрожує вислати зі своєї території 4 млн українців.

— Введення контролю можна вважати візовим режимом між нашими країнами. Наш обов'язок попередити — будуть відповідні кроки, — каже 60-річний Франц Клінцевич із комітету з оборони та безпеки російської Ради Федерації.

— Звісно, що новий режим контролю найбільше стосуватиметься російських громадян, — пояснює секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, 53 роки. — Громадянин Росії, їдучи до України, повинен завчасно зареєструватися й надати українському Міністерству закордонних справ необхідні дані. Усіх росіян реєструватимемо за місцем їх тимчасового перебування. Мають інформувати про пересування ­Україною.

12 липня Держдума РФ дозволила отримувати російський паспорт без довідки про відмову від українського громадянства. Достатньою підставою визнали заяву претендента.

Зараз ви читаєте новину «Іноземців пропускатимуть в Україну за відбитками пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути