пʼятниця, 27 вересня 2019 07:10

Ігор Клименко очолив Національну поліцію

— Завдання номер один — покращити реагування на повідомлення про злочини. Наступний напрям — профілактика злочинності, у першу чергу — її вуличних проявів, також посилити безпеку дорожнього руху, — каже генерал 46-річний Ігор Клименко. Його 25 вересня Кабінет міністрів призначив керівником Національної поліції.

Клименко був заступником голови Нацполіції. Він киянин. Має три вищі освіти — військового, психолога та правознавця. В органах МВС працює 21 рік. Починав кар'єру працівником Центру практичної психології. Був миротворцем у Косові. 2014-го брав участь в Антитерористичній операції на Донбасі. Реформував правоохоронне відомство разом з іноземними партнерами.

За декларацією за 2018 рік, у власності родина Клименка має чотири квартири, одна з яких у Києві. Також будинок на 118 "квадратів" у Бориспільському районі на Київщині. Є два автомобілі — "Мітцубісі кольт" 2009 року випуску, "Лексус РІКС-350" 2007-го та автобус "Темса". За минулий рік заробив понад 1,2 млн грн.

Також уряд призначив шістьох заступників міністрові внутрішніх справ Арсену Авакову. Зокрема, колишнього народного депутата Антона Геращенка. Той взаємодіятиме з Верховною Радою у питаннях законодавства, працюватиме зі ЗМІ.

Напередодні, 24 вересня, колишній керівник Нацполіції, генерал Сергій Князєв подав у відставку. Пропрацював на посаді два роки і сім місяців.

За цей час розпочали роботу підрозділ спеціального призначення КОРД, Академія патрульної поліції, служба детективів. Запустили систему відеонагляду.

Задекларував дві квартири — у Броварах і Чабанах під Києвом, дві земельні ділянки по 10 соток у Київській і Житомирській областях. Готів­кою тримає 1,5 млн грн, $12 тис. і 12 тис. євро. Ще 100 тис. грн — у банку.

21 вересня в пункті "Рава-­Руська — Гребенне" на кордоні України і Польщі польські митники затримали колишню дружину Сергія Кня­зєва — Вікторію. Нібито ще з двома українцями і хорватом намагалася провезти незадекларованих 650 тис. євро. Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу щодо українських митників, які дозволили вивезти гроші за кордон.

Кабмін звільнив Славоміра Новака

25 вересня Кабінет міністрів звільнив виконувача обов'язків голови Державного агентства автомобільних доріг 44-річного Славоміра Новака. Він подав заяву про відставку. "У зв'язку із закінченням трирічної каденції, новою пропозицією, яку отримав, та особистими планами", — пояснив Новак.

За час його роботи запустили Дорожній фонд, відремонтували 6800 км доріг, впровадили технологію бетонних шляхів, усі тендери перевели на систему держ­закупівель "Прозорро".

У Новака є квартира і гараж у Польщі, автомобіль "Вольво". Тримає готівкою 125 тис. грн і 98 тис. злотих, у банку — 23,7 тис. євро, 111,9 тис. фунтів стерлінгів і 4,5 тис. злотих. Був міністром транспорту і водного господарства Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Клименко очолив Національну поліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути