вівторок, 26 листопада 2019 07:25

"Іде підготовка до місцевих виборів. Садовий дратував неслухняною поведінкою"

Автор: facebook.com Андрій Садовий
  Мер Львова Андрій Садовий показує пачку документів 21 листопада. Відео з робочого кабінету публікує у ”Фейсбуку”. ”Оце щойно прокурори вручили мені повідомлення  про підозру. Будемо боротися. Вітаю всіх зі святом святого Михаїла. Михаїл перемагає”, — говорить Садовий, піднімає вгору стиснутий кулак
Мер Львова Андрій Садовий показує пачку документів 21 листопада. Відео з робочого кабінету публікує у ”Фейсбуку”. ”Оце щойно прокурори вручили мені повідомлення про підозру. Будемо боротися. Вітаю всіх зі святом святого Михаїла. Михаїл перемагає”, — говорить Садовий, піднімає вгору стиснутий кулак

— Щойно прокурори Холодницького (Назар Холодницький — керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. — ГПУ) вручили мені повідомлення про підозру. 2015 року Львів на конкурсі залучив інвестора — компанію CTP. Від них за землю отримали 54 мільйони гривень. Було поле, де корови паслися. Компанія має збудувати там індустріальний парк, створити три тисячі робочих місць. Прокурори їздять, досліджують. А земля стоїть. Будемо боротися і перемагати, — говорить міський голова Львова 51-річний Андрій Садовий на відео у "Фейсбуку" 21 листопада. Показує стоси паперу.

Садового підозрюють у зловживанні владою. Понад 23,49 га у селі Рясне-Руське біля Львова посадовці міськради задешево продали без аукціону як землі промисловості. До правоохоронців звернулися більш як 60 громадян із заявами про незаконне відчуження. Їм та державі завдано збитків на понад 93,5 млн грн, кажуть у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Прокурори клопотатимуть про заставу для Садового у 50 млн грн. Запобіжний захід обиратимуть у Вищому антикорупційному суді.

— Буду звертатися до людей. Усе, що я маю: зарплата і те, що Катерина (дружина. — ГПУ) отримує. Є будинок, машина. Можливо, треба буде щось продавати, — каже Садовий. Він керує Львовом із 2006 року.

Нідерландська компанія СТР займається будівництвом у країнах ЄС.

— Команді президента у Львові треба своя людина. Андрій Садовий не лояльний до президента Володимира Зеленського, як і мер Києва Віталій Кличко, — говорить політолог Віктор Небоженко, 66 років.

— У "Слуги народу" перекіс у бік східних регіонів. В Одесі чи Кривому Розі у них повне розуміння — з мафією, громадськістю, засобами масової інформації. І дуже мало своїх людей у західних областях. Їм потрібен Київ і Львів, де електорат Порошенка і "Голосу".

Напевно, щось по Садовому знайшли, коли є підозра. Той "помучиться" трохи і заплатить 50 мільйонів. Він багата людина. Наслідків для нього не буде. Це форма тиску. Як обережно говорять адвокати у такій ситуації — "справа не має судової перспективи".

— Немає довіри до правоохоронної і судової систем. Тому будь-яка справа проти відомого політика може розцінюватися як переслідування, — каже політолог 54-річний Віталій Бала.

— Справи про корупцію чи зловживання порушували неодноразово, вони закінчувалися пшиком. Садовий дратував своєю неслухняною поведінкою і Порошенка. А президент Зеленський на Львівщині програв (у другому турі в області за Зеленського проголосували 34,49% виборців, за Порошенка — 62,79%. — ГПУ). Тому є бажання мати іншого мера і своїх депутатів у міськраді. Йде підготовка до місцевих виборів.

Зараз ви читаєте новину «"Іде підготовка до місцевих виборів. Садовий дратував неслухняною поведінкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути