четвер, 24 червня 2010 04:45

"Хто це сказав? Підніміться!"

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Міністр регіонального розвитку Володимир Яцуба (ліворуч) вітається з нардепом-”регіоналом” Володимиром Макеєнком перед початком розширеного засідання уряду 23 червня. Між ними — уповноважений з прав людини Ніна Карпачова
Міністр регіонального розвитку Володимир Яцуба (ліворуч) вітається з нардепом-”регіоналом” Володимиром Макеєнком перед початком розширеного засідання уряду 23 червня. Між ними — уповноважений з прав людини Ніна Карпачова

Зранку в середу на подвір"я перед Кабінетом Міністрів заїжджає кілька десятків дорогих машин. За 10 хв. їм не вистачає місця для паркування. Інші починають зупинятися на тротуарі біля уряду і дороги. На розширене засідання правління з приводу 100 днів його роботи поспішають губернатори, депутати, міністри. На дорозі в цей час утворюється затор.

— Так вчера у вас самолет завелся? — звертається 41-річний Михайло Кулиняк, міністр культури і туризму, до прес-секретаря президента Дениса Іванеска біля ліфта всередині будівлі. За день до цього Віктор Янукович був у Запоріжжі і його літак не зумів вчасно злетіти.

— Да. З другої спроби, — киває Іванеско.

— Он что, когда остывает, сразу заводится? Как старый утюг? — усміхається Кулиняк. — Теперь Шуфрич получит за это чрезвычайное прибытие.

Разом із журналістами підіймаються ліфтом на 7-й поверх, де проходить розширене засідання Кабміну. На 4-му ліфт зупиняють охоронці. Перевіряють паспорти. В урядовця нічого не просять.

Герман пішла. Куди це її вписати? Не знаю

— Я так і до завтра не доїду, — нервує Кулиняк і поглядає на годинник.

До зали один за одним поспішають чиновники.

Дві працівниці уряду перемовляються між собою.

— Герман пішла. Куди це її вписати? Не знаю. Впишу до депутатів, — міркує одна.

— Який вона депутат? Вона заступник глави Адміністрації президента. Хочеш по шапці отримати? — говорить друга.

Кілька разів працівники Кабміну просять присутніх розсідатися. Заходить президент Віктор Янукович і прем"єр Микола Азаров.

— Мої неодноразові поїздки в регіони переконали мене, що наші чиновники їздять туди, як в гості, — говорить 59-річний Віктор Янукович. — І їдуть часто в той день, коли в регіон їде президент чи прем"єр. Правильно це чи ні?

У цей час хтось із чиновників бубонить. Янукович приспускає окуляри і обводить поглядом по залі.

— Хто це сказав? Підніміться!

У залі — повна тиша.

— Я тобі поясню! Зайдеш до мене окремо! Тихе життя у вас там в Закарпатті, — каже комусь Янукович. Додає, що найближчим часом відвідає Закарпаття і перевірить роботу керівника області.

Доки чиновники виступають, із зали виходить нардеп-"нунсівець" Олександр Омельченко, 71 рік. Розповідає що після нещодавньої операції з видалення нирки почувається добре.

— Абсолютно змінив стиль життя. Відмовився від нагрузок, переглянув своє харчування. Хочу продовжити традицію свого роду — жити довго. Задля цього навіть змінив паспорт. Записав там, що мені 62 роки, щоб почувати себе молодшим.

За 2,5 год. чиновники розходяться.

Зараз ви читаєте новину «"Хто це сказав? Підніміться!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути