Ексклюзиви
четвер, 23 листопада 2006 19:35

Хроніка революції

24 листопада

Центральна виборча комісія проголошує президентом Віктора Януковича. За даними ЦВК, Віктор Ющенко відстає від нього майже на три відсотки. Протокол не підписують члени комісії Андрій Магера, Руслан Князевич та Ярослав Давидович. Опозиція створює Комітет національного порятунку та оголошує всеукраїнський страйк. Держсекретар США Колін Пауел заявляє, що США не можуть визнати легітимність перемоги Януковича.

Штаб Віктора Ющенка оприлюднює записи телефонних розмов працівників штабу Віктора Януковича, які свідчать про масштабну фальсифікацію виборів. Зокрема звучать голоси тодішнього глави Адміністрації Президента Віктора Медведчука та нинішнього віце-прем"єра Андрія Клюєва.





25 листопада


Учасники революції блокують усі входи в будівлі уряду та Адміністрації Президента. Кількатисячна колона помаранчевих вирушає з Майдану до прибічників Януковича, які розбили свої намети в Маріїнському парку.

Верховний Суд України ухвалює рішення, яким забороняє публікувати у ЗМІ оголошені ЦВК результати до завершення розгляду скарги Віктора Ющенка на бездіяльність комісії. Віце-прем"єр— міністр Дмитро Табачник та міністр Кабміну Анатолій Толстоухов віддають розпорядження друкувати постанову ЦВК у газеті "Урядовий кур"єр". Депутати "Нашої України" приїздять до друкарні й зупиняють друк газети.


Президент Росії Володимир Путін удруге вітає Віктора Януковича з перемогою.





26 листопада

У Маріїнському палаці розпочинаються переговори за участю міжнародних посередників. До Києва прибувають президенти Польщі та Литви Александр Кваснєвський та Валдас Адамкус, голова Держдуми Росії Борис Гризлов, Верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики та безпеки Хав"єр Солана, генсек ОБСЄ Ян Кубіш.

Зі східних областей до Києва спецрейсами прибувають прихильники Віктора Януковича. На Привокзальній площі проходить мітинг. Янукович під час виступу заявляє, що викликає Ющенка на теледебати. "Я вызываю этого шкодливого кота Леопольда — Ющенка встретиться со мной", — каже.

У Чернігові проти учасників акцій протесту застосовують зброю та газ.
Зараз ви читаєте новину «Хроніка революції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути