Ексклюзиви
середа, 03 лютого 2010 17:42

Група "За Україну!" може піти на коаліцію з "Регіонами"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що більшість депутатів підуть на коаліцію з Партією регіонів, аби Верховну Раду не розпускали
Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що більшість депутатів підуть на коаліцію з Партією регіонів, аби Верховну Раду не розпускали

Виконувач обов"язків міністра внутрішніх справ Юрій Луценко говорить, що більшість фракції блоку НУ-НС готова до нової коаліції з Партією регіонів. Мовляв, підуть на це, якщо президентом стане Віктор Янукович. Кажуть, кілька "нунсівців" — колишніх прибічників Юлії Тимошенко — почали активно співпрацювати з "регіоналами". Це Олександр Третьяков, Микола Мартиненко, Давид Жванія.

— Коаліція у складі НУ-НС, Партії регіонів і Блоку Литвина можлива, — вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 53 роки. — От, наприклад, перемагає Віктор Федорович. Залишається розпустити парламент і піти на вибори. Але вже немає гарантії, що саме ці, потрібні, депутати будуть у Раді. Бо в спину дихають Тігіпко, Яценюк, Ющенко. Та й вибори — дороге задоволення. І тоді постає питання створення коаліції зі старим складом Ради.

"Нашій Україні" буде важко з комуністами з точки зору іміджу

Якщо будуть Партія регіонів, Блок Литвина, частина блоку "Наша Україна — Народна самооборона" і вистачатиме 226 голосів, то оформляється нова коаліція, новий уряд, і Юлія Тимошенко йде у відставку. А парламентарії залишаються на своїх місцях.

Хто з блоку НУ-НС може піти на таке об"єднання?

— Група Балоги — Єдиний Центр. Є також люди, які пішли від Ющенка, але й розуміють, що до списку Тимошенко вони не потраплять. Група "За Україну!" Слави Кириленка може піти на коаліцію з "Регіонами". Бо тут так: або бути депутатом до 2012 року, або віддати свої місця Тігіпку, Яценюку й іншим. У них виходу не буде. Доведеться йти на коаліцію. Бо новому президенту потрібен буде новий уряд, прем"єр, коаліція.

Кажуть, на коаліцію з "Регіонами" готові йти 37 "нунсівців". Чи може ця цифра збільшитися?

— Якщо в коаліцію підуть і комуністи, то більше не буде. "Нашій Україні" буде важко з комуністами з точки зору іміджу. Краще з "Регіонами" і Литвином. А "червоні" будуть в опозиції разом із БЮТ.

Зараз ви читаєте новину «Група "За Україну!" може піти на коаліцію з "Регіонами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути