вівторок, 15 січня 2019 07:35

Гриценко йде у президенти

Колишнього міністра оборони 61-річного Анатолія Гриценка висунули кандидатом у президенти на з'їзді партії "Громадянська позиція" 11 січня.

— Я гарантую, що у президента України не буде офшорів, власності за кордоном. Піраміда корупції перетвориться у трапецію першого дня мого вступу на посаду. Нагору більше не треба (давати гроші. — ГПУ). Тільки десь-хтось — обрубаю руки. Ніяких "любих друзів". Слово "олігарх" Україна забуде, — каже під час виступу Анатолій Гриценко.

На з'їзд прийшли народні депутати від "Блоку Петра Порошенка" Світлана Заліщук і Мустафа Найєм. Останній закликав мера Львова Андрія Садового (його висунули кандидатом у президенти на з'їзді партії "Самопоміч". — ГПУ) і лідера гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука об'єднатися навколо екс-міністра. Також були народні депутати Віктор Чумак і Наталія Новак, які в грудні приєдналися до Гриценка, екс-нардепи Єгор Фірсов, Микола Катеринчук, Микола Томенко, Тарас Стецьків, громадський активіст Віталій Шабунін.

Наступного дня кандидат подав документи на реєстрацію до Центральної виборчої комісії. Заставу у 2,5 млн грн внесла його партія.

На президентських виборах 2010 року Гриценко набрав 1,2% голосів. 2014-го його підтримали 5,5% виборців.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко йде у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути