середа, 01 червня 2011 05:00

Генпрокуратура розповість про справи проти Тимошенко

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Народний депутат-”регіонал” Василь Хара (сидить ліворуч) під час засідання Верховної Ради 31 травня у сесійній залі показує однопартійцям на комп’ютері фотографії свого онука, який грає в більярд
Народний депутат-”регіонал” Василь Хара (сидить ліворуч) під час засідання Верховної Ради 31 травня у сесійній залі показує однопартійцям на комп’ютері фотографії свого онука, який грає в більярд

— У нас є інформація, що до нас прийде Кузьмін, так нехай рояль не забуде, — каже у вівторок вранці у Верховній Раді "бютівець" Роман Забзалюк, 50 років. Натякає на те, як перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін зіграв на ювілеї Яна Табачника пісню "Мурка".

У залі парламенту по черзі присягають нові депутати-"регіонали" Сергій Пачесюк та Сергій Баранов-Мохорт. Вони замінили загиблого в автокатастрофі Миколу Лісіна та Володимира Козака, якого призначили керівником Укрзалізниці. Пачесюк очолював черкаську обласну організацію Партії регіонів, а Баранов-Мохорт керував апаратом столичної організації Партії регіонів. Баранов-Мохорт також є депутатом Київської міськради.

Депутат фракції Народної партії Валерій Баранов показує на ноутбуці своїй колезі Ірині Белоусовій фотографії з відпочинку. На світлинах — він із дружиною-білявкою. Є фото жінки біля моря, на території готелю, разом на яхті. Окремо сфотографована пляшка сицилійського вина 2007 року.

Депутати від "БЮТ-Батьківщини" о 10.20 виходять у кулуари на другий поверх, стають у коло. Лідер фракції Іван Кириленко говорить, що на засіданні погоджувальної ради не домовилися про виклик до Ради генпрокурора Віктора Пшонки. "Бютівці" хотіли, щоб той доповів про кримінальні справи проти колишнього прем'єра Юлії Тимошенко. Більшість пропонує заслухати когось із заступників генпрокурора.

— Він має прийти, бо підзвітний Верховній Раді, — вигукує "бютівець" 53-річний Сергій Сас.

— Зараз ставимо питання на голосування. Якщо провалюють, залишаємо залу, — відказує Кириленко.

"Бютівці" повертаються до зали. Спікер ставить на голосування питання про запрошення на середу Пшонки. На табло — 122 голоси. Натомість постанову про надання інформації Генпрокуратурою про кримінальні справи Тимошенко підтримує 251 депутат. "Бютівці" не голосують. Фракція проти такого рішення, говорить з місця Кириленко.

За "бютівцями" невеликими групами з зали виходять "нунсівці".

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура розповість про справи проти Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути