пʼятниця, 10 лютого 2012 05:00

Генерал Москаль вступився за Луценка

Генерал міліції, нардеп-"нунсівець" 61-річний Геннадій Москаль прийшов до Печерського суду свідчити у справі однопартійця й колишнього начальника Юрія Луценка. Він був у цивільному костюмі, при краватці. Виступ почав із нарікання на роботу судових органів.

— Я прочитав 180 повідомлень в інтернеті, що маю прийти до суду, — каже. — А повістки ніхто мені не вручив. Дайте Біблію, я руку покладу, що правду кажу.

— Ми вам відсилали. Я можу надати ще раз, — каже суддя Сергій Вовк.

— Дайте, коли я буду виходити звідси.

Москаль говорить, що офіційно прописаний у Чернівцях. Суддя уточнив, де свідок живе в Києві.

— У Верховній Раді, — відповідає. — На третьому поверсі, там де мій кабінет. Комітет по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією. Буде час, заходьте.

Суддя допитував Геннадія Москаля за епізодами надання водієві Луценка службової квартири та зарахування йому цивільного робочого стажу, як служби в МВС.

— Я візував накази Луценка щодо Приступлюка. Міліціонер має право на позачергове житло — де тут було порушення? — питає Москаль, розмахуючи руками. — Ми з Луценком не члени житлової комісії, і не розподіляли житла.

Москаль повідомив, що практику зарахування цивільного стажу, як служби започаткував міністр МВС СРСР Микола Щолоков — щоб просувати партійних чиновників на міністерські посади.

— Мені відомо 180 посадовців, які це робили. Чому їх не судять? — питає. — Могильов (екс-міністр МВС, якого на місце Луценка призначив президент Янукович. — "ГПУ") п'яти особам зарахував міліцейський стаж через уряд. Скільки буде просити держобвинувачення для Луценка, стільки їм самим і дайте, — звернувся до судді наостанок.

Присутні аплодують.

Зараз ви читаєте новину «Генерал Москаль вступився за Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути