Ексклюзиви
середа, 08 липня 2009 18:28

Ганна Герман вперше після загибелі сина прийшла до парламенту

— Вчера всю ночь наши специалисты сидели, писали законопроект о повышении социальных стандартов, — каже нардеп-"регіонал" 61-річний Микола Азаров вчора вранці у Верховній Раді.

Хвалиться, що він із колегами підготували до другого читання "дуже грамотний" законопроект про підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати. Має втомлений вигляд. Час від часу протирає очі.

За словами Азарова, у їхньому законопроекті розписані конкретні джерела фінансування всіх соціальних виплат і пенсій.

— Остается малек, — каже. — Надо за него проголосовать и розблокировать работу парламента.

У БЮТі навідріз відмовляються підтримувати пропозиції "Регіонів".

— Тю, цікаві люди, — посміхається "бютівець" Анатолій Семинога, 49 років. — Чому ми маємо підтримувати їхні безглузді, популістичні речі? Бачу, ми трохи загралися в політиканство. Як це сьогодні меншість може диктувати більшості, що робити?

Коридором до заблокованої сесійної зали поволі йде у всьому чорному "регіоналка" Ганна Герман. Вона вперше приходить на засідання після смерті молодшого сина Романа. Він загинув чотири тижні тому в автокатастрофі. Із журналістами не спілкується.

Її однопартійці продовжують блокувати парламентську трибуну. Гортають пресу. Дехто із депутатів спускається на перший поверх Ради. Там триває книжкова виставка-розпродаж. Купують книжки і розглядають їх у залі. Комуніст Юрій Гайдаєв бере три історичні книги за 250 грн для своєї домашньої бібліотеки.

Керівники фракцій проводять погоджувальну раду. Домовляються, що розглядатимуть законопроект "Регіонів" про підвищення соціальних стандартів у четвер о 12.00. Ранкове засідання парламенту не відкривають уже другий день.

— Завтрашнього засідання теж не буде, якщо "Регіони" так само наполягатимуть на законопроекті, який в очі ніхто не бачив, — обурюється лідер фракції БЮТ 52-річний Іван Кириленко. — Тим більше, ми не збираємося включати друкарський станок. Тому будемо ініціювати додаткові засідання протягом липня і серпня. На канікули не йдемо.

"Регіонал" Олександр Єфремов, 54 роки, скаржиться журналістам, що секретаріат Ради відмовився реєструвати законопроект його однопартійця Михайла Папієва про підвищення соцстандартів:

— Сьогодні, коли Папієв поніс реєструвати даний документ, вони його навіть не зареєстрували. А послали в бюджетний комітет, що саме по собі є нонсенсом.

До Верховної Ради вбігає нардеп-"регіонал" Нестор Шуфрич. Вітає з 29-річчям "бютівця" Валерія Писаренка, який стоїть біля входу і одразу ж вибігає.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Герман вперше після загибелі сина прийшла до парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути