пʼятниця, 14 грудня 2018 06:15

Дві третини українців не підтримують воєнний стан

Рішення про введення воєнного стану в 10 областях України підтримують лише третина громадян. Проти — 60%, йдеться в дослідженні соціологічної групи "Рейтинг". Опитали 2 тис. людей в усіх регіонах.

— Це наслідки ставлення до влади. Багато опитаних пояснили свою відповідь тим, що воєнний стан треба було вводити раніше, — каже соціолог Ірина Бекешкіна, 66 років. — Люди думають, що політики мають погані наміри. Є страх, що влада обмежить їхні права. Водночас українці мало знають про воєнний стан. На півдні України рішення підтримують мало народу, бо було багато фейкових новин, що розпалювали паніку. Загалом проти воєнного стану ті, для кого його недостатньо, і ті, хто не вбачає в ньому потреби.

Воєнний стан почав діяти із 28 листопада. Триватиме 30 діб в областях, які межують із Росією, невизнаним Придністров'ям або розташовані на узбережжях Чорного й Азовського морів. Це — відповідь України на захоплення росіянами українських кораблів у Керченській протоці й арешт 24 моряків.

Зараз ви читаєте новину «Дві третини українців не підтримують воєнний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути