середа, 04 червня 2008 17:54

Дружина президента судитиметься з депутатом від Компартії

Дружина президента судитиметься з депутатом від Компартії

Дружина президента 46-річна Катерина Ющенко подасть до суду на нардепа-комуніста Леоніда Грача, 60 років. Нещодавно він заявив, що її потрібно позбавити українського громадянства. Грач звинуватив першу леді в тому, що вона досі залишається громадянкою Сполучених Штатів Америки.

У відповідь Катерина Ющенко оприлюднила документи, в яких вказано, що вона проголосила "Клятву про відмову від громадянства" у присутності консула у посольстві США торік 30 серпня. Український паспорт Катерина Михайлівна отримала 21 березня 2005-го.

У відкритому листі до Леоніда Грача вона запитує: інтереси якої держави захищають українські комуністи?

"Якщо пана Грача так цікавить моя особа та родина, скажіть, будь ласка, чому у 1936 році, за звинуваченням у куркульстві, комуністи заарештували та повісили мого діда Андрія Чумаченка? Чому заморили голодом більшість моєї родини у Харківській та Київській областях та прирекли на голодну смерть мільйони українських родин?" — йдеться у листі Катерини Ющенко.

Нардеп каже, що має таке саме відношення до комуністів 1930-х років, як і Віктор Ющенко.

— Але у нас із ними однакова ідеологія. Минуле, від якого ми відмовилися — це репресії, Голодомор, — зазначає Грач. — В іншому ми були і будемо їхніми послідовниками. Я взагалі не хочу шукати відмінності між собою, моїм дідом та прадідом.

Леонід Грач додає, що не вибачатиметься публічно перед дружиною президента.

— Вона не може виграти суд, бо він тоді повинен скасувати "Закон про статус народного депутата", — натякає на свою недоторканність.

Питання щодо громадянства Катерини Ющенко два тижні тому підняв нардеп від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Давид Жванія. Сказав, що вона має й українське, й американське громадянства.

Раніше депутат був близьким соратником Віктора Ющенка. Вони навіть куми. Однак Генпрокуратура звинуватила Жванію в незаконному отриманні українського громадянства 1999 року. Також його викликають для свідчень у справі про отруєння Віктора Ющенка діоксином. Депутат на допити ходити відмовляється. Запевняє, що його переслідує Секретаріат президента.

Зараз ви читаєте новину «Дружина президента судитиметься з депутатом від Компартії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути