Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2008 17:57

Дострокові вибори не вигідні нікому

Глава Секретаріату президента Віктор Балога, 44 роки, не виключає розпуску парламенту президентом Віктором Ющенком. В інтерв"ю телеканалу "Інтер" він заявив, що глава держави намагатиметься виправити нинішню ситуацію у Верховній Раді.

Соціаліст 46-річний Василь Богачук переконаний: парламент сам іде до розпуску.

— Якщо матимемо підстави, то вибору іншого не буде. Це вигідно Блоку Юлії Тимошенко. З"явиться можливість розповідати казки, що нам не дали попрацювати: "Ми так хотіли багато зробити, і нам не дали...". Хоча, якщо чесно, то в них в економіці не в"яжеться нічого, — каже він.

На думку Василя Богачука, Вікторові Ющенку перевибори невигідні. Він, мовляв, лякає.

Член фракції "Наша Україна — Народна самооборона" Анатолій Матвієнко, 54 роки, вважає, що зацікавлених у ще одних дострокових виборах Верховної Ради немає. Однак іншого виходу з ситуації може й не бути.

— Не можна ж не дивитися на непрацюючий інститут, яким є вищий законодавчий орган. Тут хтось хоче, хтось не хоче, але це мусить робити президент у відповідності з Конституцією. Хай перемагають ті, хто переможе. Люди оберуть уже реальну більшість, яка могла б забезпечити ефективну працю, — говорить він.

Анатолій Матвієнко додає, що БЮТ у результаті нових дострокових виборів може набрати найбільше голосів. Але вони Тимошенко теж невигідні.

— Треба, щоб уряд працював і приймалися закони. Кабінет Міністрів, не маючи підтримки у Верховній Раді, може провалитися зі своїми програмними цілями. А це падіння авторитету на президентських виборах, — додає Матвієнко.

"Регіонал" Тарас Чорновіл, 43 роки, вважає, що Віктор Балога робить такі заяви з метою медіа-розкрутки:

— Він збирається створювати свою політичну силу, перспектив у неї небагато, але старт треба зробити. Тому потрібно побільше галасу навколо самого Балоги.

На думку директора центру політичних досліджень "Український барометр" Віктора Небоженка, 54 роки: нині неможливий розпуск парламенту.

— Виконавча влада належить БЮТу, скоро будуть приватизаційні проекти. Найсолодші шматки України мають продати у найближчі три місяці, — пояснює він. — Партія регіонів — у розгубленому стані. Вони не знають, яким електоратом володіють і яким володіє Тимошенко. "Наша Україна" зараз з"ясовує, хто більший зрадник.

Зараз ви читаєте новину «Дострокові вибори не вигідні нікому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути