вівторок, 23 вересня 2008 19:13

Доліна назвала Кучму Анатолієм

Колишній президент України Леонід Кучма на концерт до свого 70-річчя (перший раз він відзначив його у Криму 9 серпня. — "ГПУ") у столичний палац "Україна" прийшов із дружиною Людмилою та донькою Оленою. Його приїхали привітати російські артисти — Йосип Кобзон, Тамара Ґвардцителі, Микола Басков, Лариса Доліна, Олександр Малінін, Філіп Кіркоров, Валерій Меладзе. Усім їм екс-президент свого часу присвоїв звання народних артистів України.

За півгодини до початку концерту до палацу під"їздить із півсотні іномарок. Вони паркуються на узбіччі дороги, через них створюються затори. Перед вхідними дверима стоять хлопці з плакатами "Вор должен сидеть в тюрьме, а не в палаці", "Україно, тобі не соромно за Кучму?", "Пора відповісти за свої злочини", "Політ нормальний. Пора приземлятися". Йде дощ, хлопці прикривають плакати парасолями, самі мокнуть. На всі запитання відповідають: "Без коментарів". До них приєднується худий чоловік у вишиванці. Розказує, що він — колишній політв"язень Лев Бойко. Ходив на Майдан, боровся "За Україну без Кучми", а тепер бореться проти нинішнього президента.

Перед мітингуючими ходять кілька жінок. Вони пропонують квитки за 600–850 грн. Їх ніхто не купує. О 18.45 до палацу під"їздить джип, із нього виходить екс-мер Києва Олександр Омельченко. Мітингувальники свистять і кричать: "Сан Санич, ви народилися в один день із Кучмою, вам не соромно?" Омельченко зупиняється і голосно каже:

— Ми народилися в різні роки і в різних селах. Та й що ви до Кучми причепилися? Всі помилки роблять. Він стратегічних не зробив.

Омельченко прямує до входу. За кілька хвилин на сходах палацу з"являються депутат Верховної Ради від Партії регіонів Тетяна Засуха та її чоловік Анатолій — колишній губернатор Київщини. Жінка, побачивши камери, швидко знімає біле пальто і кидає його на руки охоронців. До будівлі під"їздить темна іномарка. Машина різко розвертається й їде до чорного входу. У натовпі кажуть, що приїхав Кучма.

У палаці триває виставка-продаж картин українських художників. Гості на них не зважають, пригощаються в буфеті тістечками та цукерками, п"ють соки й шампанське. У залі багато 5–10-річних дітей, вони танцюють у проходах. На сцені встановлено три екрани. На них світиться назва концерту "70 років. Політ нормальний", показують фотокартки з дитячих, студентських та президентських років Кучми. Коли з"являються фото молодого Леоніда Даниловича з дружиною та донькою, зал вибухає оплесками.

За сценою репетирують ведучі вечора Володимир Зеленський та Маша Єфросиніна. Зеленський постійно наступає партнерці на довгу золотисту сукню.

— Порвеш ще до того, як я вийду на сцену, — каже Маша російською. Говорить, що хвилюється — через те, що вестиме концерт українською.

— Знаєш, чого Кучма став президентом? Бо рудим завжди щастить, — сміється Зеленський. Він також говорить російською.

Володимир тренується пародіювати Ющенка та Януковича. Переходить на українську:

— Любі друзі, я сьогодні без подарунка, та й де йому взятися, коли ці руки ніколи нічого не крали?.. Леонід Данилич, у нас з вами багато спільного: і у вас, і у мене на першому місці завжди були люди, бо і у вас, і у мене дружини Люди.

За сценою Басков розмовляє з Таїсією Повалій. Каже, що цього вечора збере найбільше квітів.

— Половину подарую Кучмі, а половину відвезу своїй дружині, — говорить Микола російською. — Навіть не сумніваюся, що в мене тут немає конкурентів. Хіба що Кіркоров та Ротару.

До Повалій та Баскова підходить Лариса Доліна:

— Ребята, а как звать именинника? А то меня пригласили, а я так и не поняла, к кому. Анатолий Данилович, кажется…

Тамара Ґвердцителі дивиться в люстерко, накладає на ніс щільний шар гриму. Розповідає, що її мати родом із Одеси, тому вона почувається наполовину українкою.

Що ви до Кучми причепилися? Він стратегічних помилок не зробив

До зали заходять Кучма з дочкою та дружиною. Люди встають і довго аплодують.

На сцені з"являється Йосип Кобзон. Каже, що старший за Кучму на рік, тому може звернутися до нього "мій юний друг".

Олександр Малінін виконує для екс-президента пісню "Рідна мати моя", Тамара Ґвердцителі — "Сіла птаха білокрила на тополю", Софія Ротару — "Одна калина", Філіп Кіркоров — "Ти", Наталя Могилевська — "Вспоминай".

Концерт закінчується о 22.30. Гості з букетами квітів оточують Кучму. Він усміхається і передає квіти доньці. Та хвилюється, як їх умістити в авто.

Зараз ви читаєте новину «Доліна назвала Кучму Анатолієм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути