середа, 18 квітня 2012 06:00

До Тимошенко їде французький посол

19 квітня Київський районний суд Харкова почне розглядати ще одну кримінальну справу щодо екс-прем'єра 51-річної Юлії Тимошенко. Вона стосується фінансових порушень у корпорації "Єдині енергетичні системи України", якою у 1990-х керувала колишня глава уряду.

На це засідання хоче потрапити посол Франції з прав людини  Франсуа Зімере. Минулого разу в січні його не допустили до екс-прем'єра у Качанівську колонію через те, що з нею тоді проводили слідчі дії.

— Після провалу "газової справи" вони мобілізували свої структури для фабрикування нових, — говорить перший заступник Тимошенко у "Батьківщині" 48-річний Олександр Турчинов. — У справі, яку закрила Генпрокуратура, вони не змогли знайти жодних додаткових фактів, аби її відновити. Єдиний їхній аргумент — це політичне замовлення Адміністрації президента. Основні звинувачення припадають на 1997-1998 роки, коли Юлія Володимирівна працювала депутатом і не керувала "Єдиними енергетичними системами України". А вони пишуть, що вона давала вказівки генеральному директору та бухгалтеру компанії. У нас є свідчення цих людей, вони говорять, що ніяких злочинних вказівок Юлія Володимирівна їм не давала. Слідчі їх навіть не допитали. Посилаючись на неіснуючих свідків, вони сфальшували справу та направили її до суду. За висновками німецьких лікарів, Тимошенко тяжкохвора і не може брати участі не тільки у слідчих діях, а й у судових засіданнях. Вона не здатна сама пересуватися. Єдине рішення, яке може прийняти суддя, — закрити справу і повернути фальшиві папірці в Генпрокуратуру.

У справі "Єдиних енергетичних систем" Тимошенко обвинувачують в ухилянні від сплати податків на суму понад 4,7 млн грн. Водночас у розкраданні та замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн грн ПДВ, службовій підробці й в ухилянні від сплати 681 тис. грн прибуткового податку. Генпрокурор Віктор Пшонка назвав цю справу найбільшою аферою за всі роки незалежності.

Зараз ви читаєте новину «До Тимошенко їде французький посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути