четвер, 26 січня 2012 06:45

До Іващенка приїжджала "швидка"

522 дні колишній виконувач обов'язків міністра оборони Валерій Іващенко перебуває в Лук'янівському слідчому ізоляторі. Його звинувачують у тому, що видав дозвіл на продаж майна підприємства Міноборони "Феодосійський судномеханічний завод". Спочатку збитки оцінили у 17 млн грн. Зараз — у 70 млн.

25 січня продовжили засідання на чолі з головуючим суддею Сергієм Вовком. Той зачитував далі протоколи допитів свідків, які давали показання на досудовому слідстві. Загалом у справі проходять 50 свідків. У залі суду вже допитали 23 особи і зачитали свідчення 27. Потім захист викличе своїх 15 свідків.

Під час виступів підсудний Іващенко тримається за ґрати. Він чисто поголений, коротко стрижений, під очима — сині кола. Двічі просить надати технічну перерву за станом здоров'я. Він із 27 грудня перебуває у медчастині ізолятора.

Передає записку адвокату Борису Нечипоренку: "Прошу не забывать прокомментировать мои просьбы о перерывах (и сегодня, и 23.01.12) обострением боли в позвоночнике и необходимости на некоторое время (10-15 минут) находиться в лежачем положении, чтобы унять боль. С утра в СИЗО, перед выездом в суд мне делались обезболивающие уколы."

— Прошу оголосити технічну перерву, — каже 55-річний Валерій Іващенко.

Оголошують перерву на 10 хв.

— Моє здоров'я погіршується, — розповідає Іващенко. — З травня мені зробили дев'ять медичних обстежень. Але лікування надають некомплексне. Лише медикаментозне. Тобто крапельниці, ін'єкції, пігулки. Лікування розпочали в умовах СІЗО тільки 21 січня цього року. Зараз користуюся ліками з медчастини ізолятора, а раніше їх мені передавали рідні. З вересня, з моменту різкого загострення хвороби хребта та виникнення болю в попереку та правій нозі, я не можу довго витримувати вертикальне положення.

О 13.00 оголошують обідню перерву. Приїжджає "швидка". Іващенку колють знеболювальне.

Зараз ви читаєте новину «До Іващенка приїжджала "швидка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути