пʼятниця, 24 вересня 2010 00:52

Дмитро Саламатін побив людину офісним кріслом

Держпідприємства "Термохолод" і "Укрспецекспорт" сперечаються за приміщення. Вони розміщені в одному будинку на вул. Дегтярівській, 36. "Укрспецекспорт" очолює нардеп-"регіонал" Дмитро Саламатін, 45 років.

— До мене зателефонувала Валерія Матюха, колишній депутат від Партії регіонів, а тепер — радниця голови "Укрспецекспорту", — розповідає сайту "Українська правда" Юрій Кисельов, керівник "Термохолоду". — Запропонувала прийти на нараду й поговорити про конфлікт навколо приміщень. 11 серпня я прийшов на зустріч. Була Матюха, троє юристів "Укрспецекспорту" та офіцер Служби безпеки. До кабінету увірвався Саламатін. Почав нецензурно погрожувати. Потім схопив офісне крісло й з усього маху вдарив мене по голові. Інші учасники наради вийшли. А за ними й Саламатін пішов до приймальні та голосно сказав: "Ви всі бачили, як він на мене напав. Викликайте міліцію та пакуйте його".

У лікарні Кисельову діагностували забій голови та шиї. На місці пригоди міліції розповіли, що бійку спровокував Кисельов. Оформили на нього адмінпротокол за дрібне хуліганство. Суд оштрафував керівника "Термохолоду" на 51 грн. Після цього його звільнили.

"Теплохолод" розробляв та виготовляв холодильне обладнання. Його телефони зараз не відповідають, або належать іншим фірмам.

— У нас тут складна ситуація з "Теплохолодом", — каже чоловік за одним з номерів. — Це фіктивна фірма, її тут насправді немає.

Біля будівлі "Укрспецекспорту" мають право паркуватися машини фірм "Веста" та "Укрсертелек". Вивісок з іншими назвами нема. У саму будівлю вхід тільки за перепустками. Біля турнікетів троє охоронців.

— Скільки я тут працюю, а це роки два, "Теплохолоду" тут немає. Мабуть, тут тільки їхня юридична адреса, — каже один.

Саламатін — зять Олега Сосковця, колишнього віце-прем"єра Росії. В Україну приїхав наприкінці 1990-х. Розбудовував бізнес — продавав ліки через власну аптечну мережу, постачав підприємствам електрику та газ. Став віце-президентом Федерації хокею. 2006 року пройшов у Раду за списками Партії регіонів. Під час голосування парламенту за Харківські угоди зламав ніс "нунсівцю" Володимиру Карпуку.

У червні президент призначив Саламатіна керувати "Укрспецекспортом". Фірма продає за кордон українську зброю. Річний оборот — $800 млн.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Саламатін побив людину офісним кріслом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути