вівторок, 26 червня 2012 00:30

Для Тимошенко змайстрували скляну огорожу

Автор: фото з сайта www.obozrevatel.ua
  25 червня у цьому залі засідань Київський райсуд Харкова слухав справу стосовно ”Єдиних енергетичних систем України”. Юлію Тимошенко звинувачують у фінансових махінаціях. Місце для підсудної обгородили скляними стінами. Всередині на підлозі — килим, є мікрофон, на стінах — картини з пейзажами, квіти у вазонах. Екс-прем’єр від участі у судовому засіданні відмовилася
25 червня у цьому залі засідань Київський райсуд Харкова слухав справу стосовно ”Єдиних енергетичних систем України”. Юлію Тимошенко звинувачують у фінансових махінаціях. Місце для підсудної обгородили скляними стінами. Всередині на підлозі — килим, є мікрофон, на стінах — картини з пейзажами, квіти у вазонах. Екс-прем’єр від участі у судовому засіданні відмовилася

У понеділок під стінами Київського райсуду Харкова збираються кілька сотень прихильників екс-прем'єра Юлії Тимошенко у футболках "Фрі Юлія". Тобто, свободу Юлії. Стільки і її противників. Вони тримають піратські прапори із черепом та зачіскою у вигляді коси. Опонентів розділяє кордон міліції.

— Банду геть! — кричать прихильники колишнього прем'єра.

25 червня розглядають другу кримінальну справу проти Тимошенко щодо діяльності її компанії "Єдині енергетичні системи України".

Під входом тупцюють близько 30 народних депутатів.

— Нас тримають у коридорі та на вулиці, не дають зайти, — каже "бютівець" 47-річний Андрій Павловський. — Ще не знаємо, чи привезуть сюди Юлію Володимирівну. Якщо доставлять, то зроблять це потайки. Можуть із двору завести, що ми і не побачимо.

Напередодні німецькі лікарі у висновку зазначили, що транспортування Тимошенко зашкодить її здоров'ю. А підсудна 24 червня написала чергову, п'яту, заяву про відмову бути на суді.

— Цікаво, як влада поєднає дві протилежні речі — їм треба нібито доставити її за будь-яких умов на перше судове засідання у Харків і необхідно зробити так, щоб вона не потрапила на друге засідання (26 червня — розгляд касаційної скарги по "газовій" справі Тимошенко у столиці. — "ГПУ"), — говорить "бютівець" Сергій Соболєв, 50 років.

Усередину депутатів пускають о 10.00. Там під стіною на місці для підсудної встановили скляне огородження в золотистому обрамленні. Всередині — підставка для мікрофона й фікуси, висять картини. Є довгий стіл і скляні тумби. Тимошенко немає.

— Ще кішечку туди поклали б, — каже нардеп-"бютівець" 69-річний Володимир Яворівський.

Прокурор Віктор Лобач просить про судово-медичну експертизу Тимошенко, що визначить її участь у судових засіданнях. Мовляв, без екс-прем'єрки проводити засідання не можна.

Говорить захисник Тимошенко, лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін. Розповідає, що екс-прем'єр не винна. Суддя Костянтин Садовський кілька разів робить зауваження і просить казати по суті. Потім позбавляє Кожем'якіна слова й просить вимкнути мікрофон. Однак той продовжує говорити. Садовський мовчки виходить із зали.

— Юлі — волю! Ганьба! Злякався! — кричать присутні.

За 2 год суддя повертається до зали. Призначає судово-медичну експертизу для Тимошенко. Відкладає засідання на 10 липня.

 

На вулиці до мітингувальників під'їжджають три авто з написом "Укртелеком". Динаміки ввімкнули на повну потужність. Ні прихильники, ні противники Тимошенко нічого не чують.

Машини оточують чоловіки у цивільному та міліціонери. Прихильники Тимошенко штурмують машини. Міліція їх відтісняє. Починається тиснява. Нардепу-"бютівцю" Сергієві Пашинському розбивають окуляри.

— Влада наша — кримінальна, — каже 45-річний Сергій Пашинський. — Якщо не зважати на мої розбиті окуляри, то, слава Богу, нам вдалося втримати людей, які були на межі.

Збитків нарахували на 30 мільйонів гривень

Юлію Тимошенко звинувачують в організації заволодіння державними коштами. В обвинувальному висновку зазначають, що компанія "Єдині енергетичні системи України" завдала державі збитків на понад 30 млн грн, а особисто Тимошенко не сплатила більш як 681 тис. грн податків.

Перерахування особистих витрат екс-прем'єра займає майже п'яту частину висновку, що з'явився у пресі. У переліку — купівля одягу, бокалів для шампанського та рахунки за готель. Розслідували із січня 2001-го по січень 2005 року. Потім справу закрили. Її термін давності минув 2009-го. Проте в Генпрокуратурі і СБУ поновили справу, посилаючись на обвинувачення Тимошенко в перевищенні службових повноважень при підписанні газових контрактів 2009 року.

 

Зараз ви читаєте новину «Для Тимошенко змайстрували скляну огорожу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути