неділя, 08 липня 2007 15:12

Діти президента нервують через численних охоронців

Дружина президента Катерина Ющенко, 45 років, наприкінці минулого тижня відвідала Рівненську та Волинську області. До Рівного вона привезли обладнання для штучної вентиляції легенів. У Луцьку побувала в медичних та культурних закладах. Катерина Ющенко — голова наглядової ради благодійного фонду "Україна 3000".

Під час поїздки перша леді відповіла на кілька запитань "ГПУ".

Як ваші діти ставляться до того, що фактично стали політичними діячами?

— Я їх навчаю відповідальності. Кажу, що дещо вони просто повинні робити як діти президента. Вони, може, не завжди хочуть, але розуміють усю відповідальність і ставляться до цього по-дорослому. Під час помаранчевої революції вони навіть тим раділи. Пишалися, коли бачили свого батька на телебаченні, як люди його підтримували. Зараз вже на появу в телеекрані не дуже звертають увагу. Це мені трошки смішно. А нервують діти через те, що біля них завжди багато охоронців. Вони хочуть жити нормальним життям.

Катерина Ющенко вбрана у світло-зелений костюм. Під коміром піджака зав"язана чорна хустинка із зеленими квітами. На лівому лацкані — брошка, золота бабка. На шиї — ланцюжок із двома кулонами. Один з них у формі тризуба.

Багато кажуть, що Віктор Ющенко останнім часом дуже змінився — був м"яким, а став радикальним...

— Він надзвичайно спокійна й толерантна людина, завжди намагається знайти порозуміння через діалог. Віктор Ющенко — не той, хто буде звертатися задля досягнення своєї мети до зброї, політичної підлості, лицемірства, брудних технологій. Завжди буде чесним і шукатиме діалогу. І вдома він такий, як у політиці. Теж намагається знайти діалог, але коли бачить, що діти уже занадто далеко заходять — стає дуже строгим. У нас немає диктаторів у родині чи у наших стосунках. Але, з іншого боку, є межа, за яку заходити не можна.

Чому ви взяли участь у недавньому засіданні "Ялтинської європейської стратегії"?

— Хотіла поговорити з відомими іноземними гостями, щоб вони більше нас підтримували. Білл Клінтон запитав найперше про здоров"я мого чоловіка. Просив передати йому вітання. Запитував, як він тримається у ці складні часи. Я запитала про його доньку — вона у нього надзвичайна, їй зараз 27 років. Зі Шредером у нас була коротенька розмова. Говорили про важливість нашої держави у відносинах Європи, Росії та України. Мені здається, що часом деякі європейські політики недооцінюють роль Україні в їхньому майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Діти президента нервують через численних охоронців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути