четвер, 22 лютого 2007 18:22

Депутати з БЮТу і "Нашої України" ночували у Верховній Раді

Ніч із середи на четвер народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко та "Нашої України" провели у парламенті. Чергували під дверима до кімнати зі щитом електропостачання й управлінням системою "Рада", через яку депутати голосують.

— Если покинем свой пост, "регионалы" включат систему, и нас сюда завтра уже не пустят, — пояснює БЮТівець Олександр Абдулін, 44 роки. — Пока они не рассмотрят наши законопроекты, будем тут жить!

Чергують позмінно. Нова варта заступає кожні чотири години. Першими — ті, хто в середу вимикав у парламенті струм. Для зручності вони спочатку приносять стільці та два столи, потім притягують з підвалу великий шкіряний диван. О четвертій годині по обіді з"являються шахи, кава, цукерки і солодощі з буфету. Блокувальники гостинно запрошують пригощатися працівників парламенту, що проходять повз.

Другий загін депутатів прибуває близько шостої вечора. Привозять із собою два електрочайники, телевізор з пласким екраном, кілька пакетів з їжею і п"ятилітрові банки з негазованою водою. Вирішують надійніше забарикадуватися: підпирають столом двері, які охороняють. На другий великий стіл ставлять тумбочку. БЮТівець Володимир Яворівський, 64 роки, приносить два вогнегасники. Ставить на стіл.

— Я як справжній чоловік маю перестрахуватися, — пояснює, махаючи рукою в бік сесійної зали. — "Регіонали" — люди непередбачувані, най буде...

Народний депутат від "Нашої України" Володимир В"язівський тягне дерев"яну дошку і намагається поставити її між колонами. Яворівський налаштовує телевізора.

— Будемо дивитись, як трактують наше тяжке життя! — каже журналістам.

Хтось записує блокувальників.

— Аби знати, хто в наступному скликанні буде депутатом, — серйозно пояснює "ГПУ" "нашоукраїнець" Олександр Чорноволенко, 51 рік. — Депутати — люди такі, службові. Служиш — депутат. Не служиш — не депутат. Кому більше пощастило, чергує ввечері. Кому менше — вночі.

Депутати з антикризової коаліції теж почергово чатують біля сесійної зали Верховної Ради. Навіщо — невідомо: до них не пропускає охорона.

Зараз ви читаєте новину «Депутати з БЮТу і "Нашої України" ночували у Верховній Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути