четвер, 21 червня 2007 19:00

Депутати їздитимуть до Євросоюзу без віз

Минулого четверга 33-річний міністр закордонних справ Арсеній Яценюк розповів на брифінгу про спрощений візовий режим для українців, які їдуть до Європейського Союзу.

— Передбачені п"ятирічні візи для бізнесменів малого та середнього бізнесу, — каже він. — Також, якщо ви прийшли у консульство і вам з невідомих причин відмовили у видачі візи, ми вимагатимемо пояснення, а ви можете подати на апеляцію, — додає Яценюк і п"є воду зі склянки.

Міністр говорить, що термінова віза оформлятиметься за два дні, а стандартна — за десять. Додає, що в аеропортах з"явилися інформаційні стенди Міністерства закордонних справ.

— Уся інформація, яка стосується умов в"їзду-виїзду, отримання віз, телефони консульських установ — буде в кожному аеропорту, — запевняє.

Яценюк вважає підписання угоди щодо спрощення візового режиму між Україною та Європейським Союзом найважливішою подією останніх років.

— Повірте, що перше питання, яке буде розглядатися в Раді наступного скликання — це ратифікація цієї угоди. Бо депутати, які мають дипломатичні паспорти, взагалі їздитимуть без віз, — усміхається міністр.

Зараз ви читаєте новину «Депутати їздитимуть до Євросоюзу без віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути