Ексклюзиви
середа, 04 січня 2006 13:58

Депутати скуповуються

"Ой, у мене є три нитки, але хочу ще", — захоплювалася китайськими перлами депутат фракції Народної партії Катерина Ващук, 58 років. Вона роздивлялася красиве намисто, браслет і вироби з перламутру на різдвяному ярмарку у Верховній Раді. Щороку перед святами тут можна побачити ювелірні вироби ручної роботи з діамантами і перлами, ексклюзивні писанки українських майстрів, срібні столові набори, косметику, біжутерію та іграшки.

— Перли тут дорогуваті, — скаржилася Ващук. — Я купувала свої у Китаї, де вони на третину дешевші. На ярмарку вона придбала іграшкових песиків за 60 грн, а також косметику і біжутерію. Бютівець Андрій Шкіль, 42 роки, теж купив м"яких собачок.

Якби нічого не купували, нас би тут не було

Власник перлів, китаєць Чі Ві з дружиною Тетяною розповів, що здебільшого до них звертаються у пошуках подарунків для сім"ї і дружин. У їхньому асортименті є і великі шовкові китайські віяла за 150 і 250 грн.

Депутати такі виставки схвалюють. Кажуть, що по магазинах часу ходити нема, та й у чергах стояти не хочеться.

Консультант із діамантів розповів, що найдешевший у нього — кулон "Безкінечність" з білого золота та каменів у шість сотих каратів. За нього просить 7200 грн. Найдорожчими виявилися сережки з білого золота 750-ї проби і рідкісними коричневими перлами, до того ж оздоблені брильянтами в 65 каратів. Їх оцінюють у 221 тис. грн. Про вподобання своїх клієнтів говорити відмовився.

— Якби нічого не купували, нас би тут не було, — буркнув він на запитання чи купують щось депутати.

Поряд із дорогоцінностями продавали дерев"яні писанки на біблейські мотиви. Продавець-консультант розповіла, що одна з таких стоїть на робочому столі в Володимира Путіна.

Подібні є і в колишнього президента Леоніда Кучми, і в білоруського — Олександра Лукашенка.

Одним з найдорожчих був ящик зі срібним посудом за ціною 49 тис. грн. Срібні ложечки можна придбати і окремо — за 100-200 грн.

Рухівець Олександр Чорноволенко порадував дружину Людмилу виробом із брильянтів

Депутати розказали, що, наприклад, рухівець Олександр Чорноволенко, 50 років, порадував дружину Людмилу виробом з брильянтів. Його однопартієць Юрій Криворучко, 39 років, подарував своїй подрузі браслет ціною майже в півтори тисячі гривень. На третьому поверсі, де зазвичай проходять засідання фракцій, можна прикупити нанесені золотом і сріблом ікони, діамантові кольє, швейцарські годинники "Саро" у сапфірових корпусах.

В основному більше двадцяти тисяч, найдешевші — вісімнадцять,— обводить свій стенд з годинниками немолодий вже консультант. — Поки що тут нічого не продали. Політики взагалі-то люблять цю марку. Може, депутатам тут незручно, не знаю.

Ярослав Сухий, депутат із фракції Регіонів України, оглядав вітрину з відстані декількох кроків. Потім усе таки підійшов. Під склом розкладені золоті і срібні каблучки, оздоблені діамантами. У кутку вітрини годинник у дерев"яній коробці. За цей час депутата тричі сфотографували.

Ходять тут, відлякують нормальних людей

— Совість яка-небудь є? — роздратувався він на журналістів. Ті, не відводячи об"єктивів, запевнили, що все нормально, совість є. Тоді Сухий просто повернувся до всіх спиною.

— Скільки такий? — викрутив він шию і заломив руку, показуючи на годинник у сувенірній коробочці.

— Двадцять тисяч, це — "Мерседес", — як могли тихенько, щоб не чув ніхто, крім депутата, прошепотіли два продавці. Сухий зробив вигляд, що така ціна його шокувала і швидко відійшов від компрометуючої вітрини.

— Ходять тут, відлякують нормальних людей, —  пробурчала продавщиця у бік кореспондентів "ГПУ".

Зараз ви читаєте новину «Депутати скуповуються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути