вівторок, 23 квітня 2013 06:30

Депутати провалили відставку Азарова

У п'ятницю нардепи не змогли відставити уряд. "За" проголосували 190 осіб при необхідних 226. "Регіонали" не голосували. Комуністи дали 21 голос із 32-х. Із "Батьківщини" та УДАРу відсутніми були по семеро депутатів.

Перед голосуванням із трибуни виступив прем'єр 65-річний Микола Азаров. Майже 40 хв. присвятив критиці опозиції.

— Я чудово розумію, що доходи нашого населення ще не такі, як хотілось би, але ми крок за кроком ідемо до того, щоб їх збільшити, — зазначив він.

Слово попросив позафракційний Олег Ляшко, 40 років. Він зачитував з аркуша промову, перекручуючи слова, як це робить Азарова:

— Дарагій Микіла Яновіч! Сігодня Вас міжуть відправіти у відстівку. Ві маєтє туді піті з усімя кровосісямі. Ваш Кабінєт Міністрів нєефєктівєн, нідіздаітєн. Ві давелі лідей да зубажання.

Посеред виступу Ляшку вимкнули мікрофон. Він кілька секунд продовжував щось викрикувати, але його не чули.

— Якби опозиція хотіла відправити уряд у відставку, то вони б для початку сформували альтернативний уряд, показали програму, з якою йдуть. А так — це просто трьоп, — каже член фракції "Регіонів" 64-річний Олександр Волоков.

Відставку уряду провалили, бо ще не накопичена критична маса невдоволених провладних депутатів, вважає політолог 38-річний Олександр Палій:

— Азаров знав, що залишиться в кріслі, бо комуністи куплені. Два тижні тому вони отримали посаду першого заступника міністра доходів та зборів. Зараз вони проголосували, бо не було загрози відставки.

Опозиції все одно варто було піднімати питання відставки. Під час його обговорення у народу виникає розуміння того, що влада відповідає перед людьми, тому вони мають право робити з урядом що завгодно.

Наступне засідання парламенту відбудеться 14 травня.

Зараз ви читаєте новину «Депутати провалили відставку Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути