Ексклюзиви
середа, 09 лютого 2011 11:28

Депутати подовжать собі повноваження на три роки

Депутати подовжать собі повноваження на три роки

"Нунсівець" 61-річний Юрій Ключковський припускає, що можуть подовжити повноваження цієї Верховної Ради до 2015-го. Хоча 1 лютого нардепи внесли зміни до Конституції, аби йти на вибори 28 жовтня 2012 року.

— Можуть це зробити за допомогою всеукраїнського референдуму, — каже Ключковський. — Бо зараз закон "Про всеукраїнський референдум" висить у порядку денному цієї сесії, хоч його відправили на повторне друге читання. Але можуть у будь-який момент прийняти, якщо треба буде, провести референдум, де потрібні три мільйони підписів.

Нардепам не вдасться подовжити собі термін шляхом референдуму, вважає політолог Віктор Небоженко, 57 років:

— Влада не настільки сильна, щоби проводити референдум. Це зразу означатиме вбити цю Верховну Раду, бо народ за неї не проголосує. Використовуватимуть або парламент, коли шляхом конституційної більшості проголосують за зміни до Основного закону, або знову використають Конституційний суд, який уже перевищив свої повноваження. Подовження терміну аргументують тим, що в країні триває криза, посуха, немає грошей на вибори, треба мобілізуватися довкола Партії регіонів. Приводи знайдуть. Можуть підштовхнути до цього депутатів, дати їм можливість заварити цю кашу, а потім Янукович їх розпустить і буде виглядати гарним демократом.

Зараз ви читаєте новину «Депутати подовжать собі повноваження на три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути