середа, 14 листопада 2012 05:45

"Що робитиме опозиція — відповіді нема"

Костянтин Бондаренко, 43 роки, політолог:

— Заява опозиції — це спроба вийти із ситуації, в яку опозиція сама себе загнала. Зараз згадують про сім проблемних округів, а кілька днів тому озвучували цифру 13, ще перед тим — п'ять. Опозиція вв'язалася в бійку, не маючи чіткого розуміння, куди вони йдуть, і що має бути на виході.

Заяви про єдність опозиційних сил — це димова завіса. Між трьома лідерами точиться внутрішня боротьба — хто із них буде успішнішим кандидатом від опозиції на президентських виборах. Яценюк, Тягнибок і Кличко бачать себе на цьому місці. Кожен думає, що він вийде у другий тур.

Дмитро Корчинський, 44 роки, лідер партії "Братство":

— Опозиція розраховувала на більшу активність вулиці. З'ясувалося, що не дивлячись на велику електоральну підтримку, людей, які на вулиці готові підставляти власні голови під міліцейські кийки за місця опозиції у Верховній Раді, небагато. Тому арсенал в опозиції обмежений. Єдине, що вона може, так це скаржитися Заходу на свавілля влади, пробувати використовувати якісь парламентські механізми, вдаватися до радикальної риторики. І сподіватись: якщо станеться якийсь соціальний вибух, вона його зможе очолити.

Костянтин Матвієнко, 47 років, політолог:

— Опозиція не пропонує суспільству нових політичних підходів. Розказують, що вони класні. Можна погодитися, що умовний Яценюк виглядає краще за умовного Чечетова. Але чим за політичним змістом вони відрізняються від влади? Опозиція не дає жодних політичних орієнтирів, за що боротися, за кого виходити на Майдан. Ця заява не матиме ніяких наслідків. У Партії регіонів і надалі буде більшість у парламенті. Вона діятиме у своїх інтересах, продовжуючи дерибан країни. А що робитиме опозиція — відповіді нема.

Зараз ви читаєте новину «"Що робитиме опозиція — відповіді нема"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути