вівторок, 28 липня 2009 18:26

Чорновіл підозрює Пукача у причетності до смерті батька

Народний депутат 45-річний Тарас Чорновіл звинувачує екс-начальника Головного управління кримінального розшуку МВС Олексія Пукача у причетності до смерті його батька — колишнього лідера Народного руху В"ячеслава Чорновола. Той загинув 10 років тому в автокатастрофі. Його авто зіткнулося із КамАЗом.

Тиждень тому працівники Генпрокуратури і Служби безпеки затримали Пукача на Житомирщині. Він зізнався, що причетний до вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе. Пукач перебуває під посиленою охороною і дає свідчення.

— Є серйозні підозри, що Пукач був у авто, яке супроводжувало батькову машину від Кіровограду до Переяслава-Хмельницького, — каже Тарас Чорновіл. — Нібито саме він був керівником групи, що стежила за батьком, і безпосередньо керував операцією. Він їхав майже до самого моменту катастрофи і зник тільки перед місцем аварії. Мені говорили в міліцейських колах, що він точно фігурує у справі по Кіровограду.

Називає Пукача єдиною живою і доступною людиною, яку можна допитати у справі загибелі його батька не як свідка, а як учасника.

Тарас Чорновіл звернувся до Генпрокуратури, аби там перевірили можливість причетності Пукача до цієї історії.

— Це для мене нова інформація. Але ми в будь-якому випадку перевіримо її, — каже генпрокурор Олександр Медведько, 54 роки.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл підозрює Пукача у причетності до смерті батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути