середа, 27 серпня 2008 17:45

Чорноморський флот Росії має попереджати про перетин українського кордону

Автор: фото: Андрій ЄЛОВіКОВ
  Міністр закордонних справ Володимир Огризко (ліворуч) та міністр оборони Юрій Єхануров спілкуються перед початком учорашнього засідання Кабінету Міністрів
Міністр закордонних справ Володимир Огризко (ліворуч) та міністр оборони Юрій Єхануров спілкуються перед початком учорашнього засідання Кабінету Міністрів

"Розпочати я хочу з підведення підсумків літньої Олімпіади в Пекіні. Наша збірна принесла 27 медалей, і ми зайняли 11-те місце", — оголосила учора зранку в залі засідань Кабміну прем"єрка Юлія Тимошенко, 47 років.

Дякує міністрові сім"ї, молоді та спорту Юрієві Павленку. Говорить, що він чудово організував виступ наших спортсменів. Павленко всміхається, у нього червоніють щоки й вуха.

— Саме тому наступної середи ми запросимо олімпійців і дамо почесні урядові грамоти всім, хто брав участь у підготовці змагань, — додає вона. — І вручимо платинові кредитні картки всім спортсменам.

За золоту медаль олімпійці отримають по 700 тис. грн, за срібну — 500 тис., за бронзову — 350 тис. грн. Загалом уряд виплатить призерам Олімпіади 15,1 млн.

Далі Тимошенко розповідає про роботу урядової комісії в областях, які постраждали від повені.

— Дійшли висновків, що школи з 1 вересня почнуть працювати, — каже прем"єрка. — Але деякі підтоплені школи у критичному стані. Якщо вони не рухнули, то затоплені ґрунтовими водами. Тому й далі фінансуватимемо їх. Якщо треба — будуватимемо нові.

Просить журналістів вийти. За годину перериває засідання уряду. Разом із віце-прем"єрами та міністрами йдуть до клубу Кабміну — там прощаються із загиблим у автокатастрофі народним депутатом Михайлом Сиротою.

Віце-прем"єр з гуманітарних питань Іван Васюник, 49 років, встигає розповісти, що Кабмін одностайно затвердив порядок перетину українського кордону російським флотом. Так міністри виконали указ глави держави, який Віктор Ющенко підписав 13 серпня.

— Уряд сьогодні зайняв консолідовану позицію щодо Чорноморського флоту Росії, — пояснює Васюник. — Це свідчення єдності президента й уряду з цього питання. Тож чергова спроба розвалити помаранчеву коаліцію провалилася.

В указі глави держави зазначено, що командування Чорноморського флоту РФ не пізніше ніж за 72 год. повинне повідомити Україну про перетин нашого кордону. Також за добу має надати відомості про кількість людей, озброєння і боєприпасів, які перевозитимуть. Досі російські війська перетинали кордон без жодних обмежень.

Зараз ви читаєте новину «Чорноморський флот Росії має попереджати про перетин українського кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути