вівторок, 30 квітня 2013 07:30

Чого вимагати на мітингу 18 травня?

Олексій Гарань, 53 роки, професор кафедри політології Києво-Могилянської академії:

— Одне з ключових повідомлень — прагнення євроінтеграції. Мають пообіцяти прийняти в парламенті законопроекти, що прискорюють євроінтеграцію, та тиснути на президента, аби виконували вимоги Європейського Союзу. Треба показати, що українці хочуть до Європи. Вимагати звільнення Юлії Тимошенко, що одразу змінило б атмосферу наших стосунків із ЄС.

Володимир Чемерис, 50 років, громадський діяч:

— Мають говорити про відміну пенсійної та земельної реформ, про соціальний напрямок. Щоб опозиції мати підтримку, треба поводити себе як Соцпартія у Франції. Вона говорила про громадянські соціальні права, просування приватного бізнесу, рівність. Україна не стала і не стане під проводом політичної опозиції, яка не сформулювала жодних програм соціальних змін.

Володимир Фесенко, 52 роки, керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента":

— Вимагатимуть проведення київських виборів. Це одне з небагатьох реальних політичних питань. Усе інше — абстрактні вимоги на кшталт відставки президента — не вкладаються в конституційні та політичні умови і є нереальними через відсутність необхідних ресурсів та законодавчої бази. Ми побачимо завершальний акт у гастролях опозиційного театру. Було величезною помилкою назвати гучним терміном банальну серію мітингів.

Зараз ви читаєте новину «Чого вимагати на мітингу 18 травня?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути