вівторок, 27 листопада 2007 18:07

"Бютівці" Ляшко та Уколов стверджують, що "регіонали" хотіли їх підкупити

Нардеп від БЮТу Олег Ляшко, 34 роки, заявляє, що представники Партії регіонів хотіли його підкупити. $20 млн давали за непідписання коаліційної угоди БЮТу та "Нашої України — Народної самооборони".

Розповідає, що минулого понеділка йому зателефонував добрий знайомий. Сказав, що хоче терміново зустрітися.

— Я йому кажу, що за містом. А він: так давайте я приїду. Думав, людина хоче якісь там питання вирішити. А він мене питає з місця в кар"єр: скільки тобі треба для повного щастя? Я йому: не зрозумів. Він: ну скільки тобі грошей треба? Я йому: а ти, що розбагатів? А він же сам не дуже багата людина, хоча гроші має, — розповідає Ляшко.

Каже, що чоловік був напідпитку, хоча за ним цього не помічав.

— Очевидно, його совість мучила, що змушений був зустрічатися зі мною з такого приводу і говорити на таку тему. Можливо, для хоробрості і дьорнув 50 грамів, — продовжує Ляшко.

Прізвище знайомого не називає. Але стверджує, що на того вийшли люди "регіонала" Андрія Клюєва. Попросили поговорити з Ляшком і передати, що за відкликання підпису під коаліційною угодою з НУ-НС заплатять $20 млн.

Кілька днів тому "бютівець" Віктор Уколов також заявив, що його збиралися підкупити. Щоправда, пропонували $10 млн. Прізвищ також не називав.

— Думаю, що ця заява відповідає дійсності, — говорить про Уколова Ляшко. — Бо якби мені не пропонували, я б міг щось подумати. Але тепер розумію, що Уколов каже правду.

"Регіонал" Тарас Чорновіл, 43 роки, називає заяви Ляшка про підкуп смішними. Каже, що він коштує набагато менше, ніж $20 млн. Згадує, як колись Ляшко заявляв про $300 млн, які нібито отримав за перехід до Партії регіонів і КПУ глава Соцпартії Олександр Мороз.

— Найостанніший дегенерат не додумався б пропонувати гроші людині, яка у такий спосіб "засвітилася", — говорить Чорновіл. — Тимошенко і Турчинов теж можуть займатися провокаціями, але вони все ж таки мудрі люди. Тому розуміють, що треба зважувати на цифри. А Ляшко безшабашно: говорять про десять мільйонів, а я замахнуся на двадцять.

Віктор Уколов стверджує, що гроші йому пропонували готівкою. Вага однієї доларової банкноти будь-якого номіналу — грам. Якби депутатові віддали $10 млн стодоларовими купюрами, то це було б 100 кг грошової маси.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" Ляшко та Уколов стверджують, що "регіонали" хотіли їх підкупити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути