понеділок, 29 вересня 2008 15:08

БЮТ, "Наша Україна" і Блок Литвина ведуть переговори

Автор: фото: Андрій Шматов
  ”Регіонал” Нестор Шуфрич готовий закластися на свій депутатський мандат проти ”нашоукраїнця” В’ячеслава Кириленка, що коаліції БЮТ, Партії регіонів та комуністів не буде
”Регіонал” Нестор Шуфрич готовий закластися на свій депутатський мандат проти ”нашоукраїнця” В’ячеслава Кириленка, що коаліції БЮТ, Партії регіонів та комуністів не буде

Блок Юлії Тимошенко, "Наша Україна — Народна самооборона" та Блок Литвина провели офіційні переговори щодо формування нової більшості. Партія регіонів заявила, що вона виходить із перемовин із БЮТом.

Зранку у Верховній Раді присутня половина нардепів. Спікер Арсеній Яценюк, 34 роки, домовляється з головами фракцій про порядок денний. Деякі парламентарі виходять на вулицю. У кулуарах кажуть, що розв"язання ситуації переносять на наступний тиждень. Тому його хочуть зробити пленарним, хоча мали працювати в комітетах.

— Про створення коаліції можна оголосити лише під час пленарного тижня, — пояснює причини "нашоукраїнець" Микола Катеринчук, 40 років.

Каже, що НУ-НС, БЮТ та Блок Литвина мають сформувати порядок денний. "Наша Україна" вимагає поставити на голосування постанову щодо Грузії та скасувати депутатську недоторканність.

Об 11.00 пленарне засідання продовжується. Яценюк вітає з 60-річчям "регіонала" Василя Кисельова. Дарує букет троянд та подарунок у великому пакеті.

— Після засідання парламенту заходьте до мене в кабінет, — каже Яценюк.

Нардепи усміхаються. Голова фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко, 40 років, робить заяву.

— Порядок денний сьогодні знову сформовано двома фракціями — БЮТ і Партією регіонів. Жодної пропозиції "Нашої України" не включено, — говорить він.

Після Кириленка виступає лідер комуністів Петро Симоненко. Заявляє, що його фракція виступає за скасування депутатської недоторканності не тільки з нардепів, а й для президента та суддів. БЮТ підтримує комуністів. У кулуарах  "бютівець" Андрій Кожем"якін, 42 роки, пояснює позицію свого блоку:

— У середу ми проводили консультації, але остаточних домовленостей не досягнуто. Ми погодилися сьогодні не долати вето президента (на закони про Кабмін, СБУ та Конституційний суд. — "ГПУ").

Після засідання парламенту заходьте до мене в кабінет

Звинувачує В"ячеслава Кириленка в спробі зірвати переговори з БЮТом і Блоком Литвина. Додає, що у БЮТі не підтримують постанову по Грузії, де Росія виглядатиме одноосібним агресором.

Біля виходу із сесійної зали "регіонал" 41-річний Нестор Шуфрич пропонує "нашоукраїнцю" В"ячеславу Кириленку побитися об заклад. Нагадує, що той постійно запевняв про створення коаліції Партією регіонів, БЮТ і комуністами. Шуфрич каже, що в разі створення такої він складе із себе депутатські повноваження. А якщо коаліції не буде, то мандат нардепа має скласти Кириленко.

— Я ставлю свій депутатський мандат проти мандата В"ячеслава, — говорить він. — Коаліції між БЮТ, Партією регіонів і комуністами не буде.

— А чи готові ви закласти свій мандат на коаліцію БЮТ і Партії регіонів без комуністів? — перепитують його журналісти.

— Кириленко говорив про трьох. Буде казати про щось інше, будемо спорити далі, — ухиляється "регіонал".

Відходить в сторону. Бачить "бютівця" Володимира Яворівського. Підходить і обіймає його.

"Регіонали" збираються на нараду. Приймають рішення призупинити переговори по створенню коаліції, доки не буде результату перемовин між НУ-НС, БЮТ та Блоком Литвина.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ, "Наша Україна" і Блок Литвина ведуть переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути