вівторок, 25 квітня 2006 17:15

Богословська пригрозила еміграцією

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Юрій Кармазін радиться з Інною Богословською
Юрій Кармазін радиться з Інною Богословською

Учора у Вищому адміністративному суді виступали представники ЦВК. Після чого суд пішов у дорадчу кімнату ухвалювати довгоочікуване рішення.

— Виборчий процес є наймасовішим і найскладнішим у всій правовій практиці, — почала промову заступник голови комісії Марина Ставнійчук, 40 років.

Майже дві години вона говорила про проведену роботу: організовано десятки семінарів, видано декілька навчальних брошур. Головною ж проблемою ЦВК стало те, що партії не надали представників для роботи в комісіях. І навіть запропоновані ними люди часто взагалі про це не знали. Бувало, партії для роботи в комісіях подавали прізвища вже померлих.

Ставнійчук визнала, що помилки траплялися. Але категорично заперечила, що вони могли серйозно вплинути на результат виборів.

— Уперше за багато років мені не соромно за роботу ЦВК. Ми робили все, що могли. На жаль, не все залежало від нас.

Про причини судової тяганини представник ЦВК сказала так:

— Ми розуміємо, що важко виправдатися перед виборцями та перед людьми, які фінансово підтримували партії. Звичайно, легше облити брудом ЦВК і звинуватити у фальсифікаціях і злих умислах.

Опоненти ЦВК виступали із заключним словом у понеділок. Учора вони продовжували спілкуватися із пресою. Інна Богословська, 45 років, на столі в коридорі показувала стос протоколів окружних комісій. Вони, на її думку, містять ознаки фальсифікації. Іноді всі члени комісії підписувалися ручкою одного кольору. Богословська висловила свою думку: всі підписи ставила одна й та ж людина. Вона вимагала від суду провести графологічну експертизу. Суд на це не погодився.

Лідер "Віче" показала також копії телеграм ЦВК дільничним комісіям. Там просили просто переоформити протокол, бо знайдено недостачу у 500 голосів.

— У таких випадках потрібно рахувати бюлетені. Як без нього можна було розібратись із цими голосами?

Учора Інна Богословська висловила переконання, що суд має хоча б частково задовольнити їхні вимоги. Інакше, сказала, виїде з країни.

Зараз ви читаєте новину «Богословська пригрозила еміграцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути