пʼятниця, 01 лютого 2008 17:54

Богатирьова повторила твердження Путіна

Секретар Ради нацбезпеки й оборони 55-річна Раїса Богатирьова 30 січня повернулася з Москви. Там домовлялася з російськими політиками про запланований на 12 лютого візит президента України Віктора Ющенка.

Також Богатирьова відвідала Бібліотеку української літератури. Ситуація в ній є однією із проблем у відносинах між Києвом і Москвою. Торік за наказом новопризначеного директора Наталії Шаріної там знищили газетний фонд. Наприкінці листопада Віктор Ющенко написав главі Росії Володимирові Путіну листа, де йшлося і про це. Той у відповідь заперечив існування в бібліотеці проблем і попросив Віктора Андрійовича краще опікуватися російською бібліотекою у Львові.

Раїса Богатирьова після відвідин закладу теж заявила:

— Ніякого знищення фондів немає. Усе в порядку. Нарощується кількість книжок.

На це організація "Українці Москви" відразу ж оприлюднила заяву: "Дивно, що український високопосадовець "купився" чи хотів "купитися" на окозамилювання сучасних варварів, теперішніх керівників бібліотеки, які два місяці тому повністю знищили її унікальний газетний фонд". У ній ідеться також про те, що бібліотека вже не працює з українськими дітьми, не обробляє нової української літератури. За словами активістів, там проводять вечори, що не мають жодного стосунку до української культури.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова повторила твердження Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути