четвер, 01 вересня 2011 00:30

Батькам першачків дали вихідний на 1 вересня

Автор: фото: АНДРІЙ ШМАТОВ
  Перед засіданням уряду 31 серпня працівник Кабміну обрізає дифінбахію, яка розрослася і затуляла прем’єра Миколу Азарова
Перед засіданням уряду 31 серпня працівник Кабміну обрізає дифінбахію, яка розрослася і затуляла прем’єра Миколу Азарова

Учора перед початком засідання уряду табличку з прізвищем уповноваженого з питань дерегуляції Михайла Бродського переставляють в кінець зали. Раніше він сидів посередині.

— Ігорь, что это? Чего меня пересадили? — питає 52-річний Михайло Бродський у працівника секретаріату Кабміну.

— Ну переставь! — відмахується той на ходу.

— Вася, прости, но я хочу сидеть на своем месте, — каже Бродський голові Антимонопольного комітету Василеві Цушку, до якого його пересадили. Несе свою табличку на місце.

Охорона не дозволяє журналістам вільно ходити залою. Вони кличуть міністрів до себе.

— Юрий Анатольевич, идите сюда! Одне питання! — кричать через півзали міністру енергетики та вугільної промисловості Юрієві Бойку, 52 роки. — Чи дорожчатиме бензин після 1 вересня, коли перестане діяти знижений акциз на імпортовану нафту?

— По нашим розрахункам є відповідний запас міцності. Ми не очікуємо підвищення цін, — відповідає Бойко. Повертається на місце.

Заходить прем'єр 63-річний Микола Азаров. Сідає на своє місце. Перед ним на підлозі широколистий вазон. Перед засіданням працівники Кабміну підрізали листя, бо воно розрослося й закривало Азарова.

— Поставили собі мету удосконалити медичну галузь, — читає виступ прем'єр. — У нас є підприємства, що можуть повністю забезпечити потребу в цифрових рентген-апаратах, мамографах, апаратах для ультразвукових досліджень. Але вітчизняний виробник не знає планів Мінохорони здоров'я, які прилади чи вакцини потрібні. Тому ми вчора вирішили розробити програму обладнання кожної райполіклініки вітчизняними мамографами. І реалізувати її наступного року.

Каже, що у зв'язку з цією програмою переробляли закон про держзакупівлі. Зміни дадуть змогу відступати від затвердженої процедури тендерів.

Після виступу Азарова журналістів просять покинути зал і перейти до прес-центру поверхом нижче. Через 2 год. до них виходить міністр освіти Дмитро Табачник, 47 років. Розповідає, що у школах завершилися ремонти, а до 2 вересня завезуть усі підручники, й що цього року в країні 416 тис. першокласників.

— Їхнім батькам 1 вересня надається одноденна відпустка без вирахування зарплати, — говорить. — Ми звернулися з такою пропозицією до роботодавців, і вони підтримали.

Табачника звільнять

Склад Кабміну невдовзі зміниться, заявив у середу глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін, 39 років:

— Буде багато змін у структурі Кабінету Міністрів. Очікуються кадрові зміни в ключових міністерствах та в деяких обласних адміністраціях. Основні фактори при кадрових змінах — професіоналізм і результативність.

На запитання, чи звільнять міністра освіти Дмитра Табачника, глава президентської адмінстрації відповів:

— Поза сумнівом, так.

 

Зараз ви читаєте новину «Батькам першачків дали вихідний на 1 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути