Ексклюзиви
пʼятниця, 06 січня 2012 00:45

"Бачив Тимошенко на вулиці у спортивному костюмі"

"Бачив Тимошенко на вулиці у спортивному костюмі"
Ранкова пробіжка Юлії Тимошенко. Травень 2011 р.

Качанівську колонію охороняють контрактники із Внутрішніх військ МВС. Один із них на умовах анонімності погодився розповісти про ситуацію у виправному закладі після переведення туди екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

— Нас одразу викликав начальник. Усі працівники написали розписки, що нічого не будуть розказувати — ні стороннім, ні родичам.

Тимошенко справді сидить у камері, яку показали на фото. Харківська колонія показова. Коли читаєте, що десь затримали начальницю податкової чи КРУ — наша клієнтура. Для віп-осіб кілька років тому обладнали чотири камери-люкс. Меблі там, правда, найдешевші. У мене дома — такі ж. Воду подають по годинах. Гарячої нема. Камера — більше як 50 квадратних метрів. 37 "квадратів" — то тільки жила частина, без санвузла і кухні.

Мобільний чи інтернет на зоні мати заборонено. Так само як і годинник, сережки.

Тимошенко за законом не може сидіти сама. Перебування на самоті — це вважають катуванням. Із нею сидить впливова жінка з Києва. Кажуть, працювала начальницею в держустанові, погоріла на хабарі. Точніше не скажу. У блок для віпів впускають обмежене коло людей.

Щоб почуватися комфортно, впливові люди зв'язуються напряму з керівництвом. Решта підтримують зв'язок із конвоїрами, наглядачами. Конвоїр може пронести косметику, продукти, цигарки. Зброю чи наркотики ніхто брати не буде. Кому треба проблеми?

Юлія Тимошенко на зоні по понятіям — злодій. Тих, хто крав у держави, поважають найбільше, вважають авторитетами. Називають "вовчицями". А карманники, квартирники на тюремному жаргоні — шушера.

Щодо знущань у в'язниці — це дурниці, з кацапських фільмів пішло. Буває, звичайно, на строгачі (колонія суворого режиму. — "ГПУ") наказують дітовбивць. Жінки таких не люблять, у самих на волі діти осталися. Викручують лампочку і змушують з'їсти. Це — інваліди на все життя. Скло ріже шлунок, кишечник. А Тимошенко чіпати ніхто не буде.

Світло в камері не вимикають, коли треба покарати. Наприклад, якщо бійка між бабами. Включили світло на добу, жінки не виспалися — попускає. Але, думаю, Тимошенко просто бдять. Щоб ніхто з обслуговуючого персоналу на мобільник нічого не зняв, чи не бовкнув лишнього.

Працювати вона не буде. Тимошенко шиє наволочки мєнтам — це ж анекдот. Тут заробляють, щоб купити в магазині печення до чаю. А багатим це не треба.

Бачив Тимошенко на вулиці у спортивному костюмі — бурячкова куртка і чорні штани. Роби їй не видавали і навряд чи видадуть.

Зараз ви читаєте новину «"Бачив Тимошенко на вулиці у спортивному костюмі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

86

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути