Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2018 00:00

Азарова підозрюють в отриманні хабара

Колишнього прем'єр-міністра 70-річного Миколу Азарова та його сина Олексія, 47 років, підозрюють в отриманні хабара на суму понад 140 млн грн.

Це сталося 2010-го. Гроші було заплачено за призначення на посаду першого віце-прем'єра, кажуть у Генпрокуратурі. Тоді її зайняв Андрій Клюєв.

Азаров фігурує в кількох кримінальних провадженнях. Його підозрюють у заволодінні скрап­леним газом на 2,2 млрд грн і незаконній виплаті ­пенсії з переплатою в 585 тис. грн. 2015 року відкрили справу через заклики екс-прем'єра до захоп­лення влади в Україні.

Микола Азаров ­очолював уряд із березня 2010-го до 28 січня 2014 року. Під час Майдану втік у Росію, переховується там. Із червня 2014-го його розшукує Служба безпеки України.

У Москві створив "Комітет спасіння України". До нього увійшли колишні нардепи від Партії регіонів Володимир Олійник та Ігор Марков. Називали себе "урядом у вигнанні".

Зараз ви читаєте новину «Азарова підозрюють в отриманні хабара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути