четвер, 21 липня 2011 06:15

Азаров пригрозив відірвати голову міністру Аніщенку

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Міністр екології Микола Злочевський (ліворуч) іде столичною вулицею Інститутською на засідання уряду 20 липня
Міністр екології Микола Злочевський (ліворуч) іде столичною вулицею Інститутською на засідання уряду 20 липня

Учора близько 50 м узбіччя столичної вул. Інститутської заставлені припаркованими чорними іномарками. Це машини урядовців, які з'їхалися на засідання до Клубу Кабміну. Збиратимуться тут, доки в головній будівлі триває ремонт.

— Чего стоим? — запитує даїшник у водія світло-зеленої "шкоди", яка також припаркована тут. — Едем отсюда.

"Шкода" від'їжджає, а на її місці паркується чорна "тойота". Із переднього сидіння підіймається охоронець, відчиняє задні двері. Звідти віє прохолодою й виходить міністр регіонального розвитку та будівництва Анатолій Близнюк.

Міністри розсідаються за круглим столом і чекають прем'єра Миколу Азарова, 63 роки. Він перший тиждень після відпустки. Відпочивав 25 днів у Криму, там його обстежували.

— У Миколи Яновича не знайшли ніяких відхилень, — каже його прес-секретар Віталій Лук'яненко.

Азаров починає промову. Показує газету.

— Звертаю увагу міністра охорони здоров'я на статтю "Чтобы спасти после ДТП больного гемофилией врачи собирали последние ампулы факторов свертываемости крови по всей Украине. Теперь лекарство можно достать только на черном рынке". Правительство не может проходить мимо таких сообщений в СМИ. И если это правда, поотрывайте головы тем, кто это допустил, Александр Владимирович, иначе своей головой поплатитесь. Я вам даю месяц на это. Зберіть прес-конференцію та проінформуйте спільноту. Держава виділила необхідні кошти на ліки від гемофілії. Ваше завдання, щоб ніде не було такої ситуації.

Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко зі скрипом відсуває стілець та слухає стоячи.

За годину в коридор виходить заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони 50-річний Володимир Сівкович. Тисне руку голові Фонду держмайна Олександрові Рябченку.

— Я эти полтора года в СНБО один бред слушаю, — розповідає Сівкович. — Про что мы там говорим! Какая национальная безопасность! У меня 13 человек. В Кабмине четыре человека курируют разведку, а семь — силовой блок. Ну еще в Администрации президента 13 человек. Никто из них не в состоянии нормальную программу написать. И это все государственное управление.

Герман стане віце-прем'єром

У Кабінеті Міністрів ходять чутки, що в уряді може з'явитися гуманітарний віце-прем'єр. Після звільнення Віктора Тихонова віце-прем'єрів залишилося двоє. За Конституцією, їх має бути троє. Кажуть, на посаду можуть призначити радника президента Ганну Герман або міністра культури Михайла Кулиняка.

— Про появу нового віце-прем'єра мені сказав один із урядових високопосадовців, — каже політолог 47-річний Володимир Цибулько. — На такій посаді потрібен ідеолог. Герман у цьому сенсі більш ваговита фігура, ніж Кулиняк. Бажання ввести в уряд віце-прем'єра з гуманітарних питань пов'язано з неможливістю "з'їсти" міністра освіти Дмитра Табачника. Відчувається, що він — елемент дуже високих торгів. Його неможливо легко спекатися. Хоча в нього велика кількість промахів та помилок. Віце-прем'єр буде комунікатором з українською частиною країни.

 

Зараз ви читаєте новину «Азаров пригрозив відірвати голову міністру Аніщенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути