Ексклюзиви
четвер, 17 червня 2010 03:33

Азаров бере уроки української

У коридорі шостого поверху будівлі Кабміну повісили 70 фото міністрів. Перед засіданням уряду їх розглядає міністр охорони здоров"я 55-річний Зіновій Митник.

— Адмірал, ви вже себе бачили? — питає в міністра оборони Михайла Єжеля, 57 років, який проходить повз.

— Тут мене багато. Ось тут я є, і тут, — відповідає той.

Зупиняється біля зображення, де приймає парад на честь Дня Перемоги із президентом Віктором Януковичем та Іваном Свидою, колишнім начальником Генштабу.

На засідання уряду приходить міністр охорони навколишнього середовища 48-річний Віктор Бойко. Його призначили за квотою блоку Литвина. Раніше "литвинівці" говорили, що Бойко не відвідував засідання фракції, у приміщенні міністерства облаштував сауну. Ходили чутки, що його скоро звільнять.

— Із фракцією ми все залагодили. Непорозумінь немає, — каже. — А щодо сауни — то чутки. Не коментуватиму їх.

Виступає прем"єр 62-річний Микола Азаров. Розповідає про поїздку до Люксембургу на засідання Ради з питань співробітництва Україна — Євросоюз. Читає українською впевненіше, ніж раніше. Напередодні зізнався, що бере уроки української.

Азаров вітає міністра житлово-комунального господарства Олександра Попова, якого у вівторок призначили першим заступником столичного мера Леоніда Черновецького. Бере в міністра Кабміну Анатолія Толстоухова букет червоних троянд та дарує квіти Попову. Той дякує. Кажуть, Попова після наступних виборів може бути мером Києва. Мовляв, на цій посаді має можливість стати відомою людиною та кандидатом від Партії регіонів на виборах.

Идем в министерство экономики пить чай. На шару!

Під дверима зали чекає голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, 51 рік:

— Пропонуватиму перевести на декларативний принцип 10 видів діяльності. Це коли підприємці мають право працювати без отримання дозволу, наприклад, від пожежної охорони. Просто повідомлятимуть, що їхні матеріали та техніка відповідають законодавству. Буде бій, бо тільки три міністерства погоджуються, а інші впираються.

Бродський іде до зали й повертається за 5 хв.

— Нас Клюєв підтримав. Жорстко виступив, — викрикує і високо над головою здіймає кулак. — Усе прийняли. Наступного тижня ще 50 видів діяльності переведемо.

Засідання завершується. На ньому розглянули законопроекти про стипендії та одноразову допомогу випускникам навчальних закладів — сиротам. Виділили 75,6 млн грн Львівській, Закарпатській, Чернівецькій, Івано-Франківській областям для ліквідації наслідків повені. Додатково дали 10 млн грн Львівщині, де був буревій.

Урядовці розходяться. Міністр освіти та науки Дмитро Табачник іде з міністром економіки Василем Цушком.

— Идем в министерство экономики пить чай. На шару! У меня и пакетик с собой есть, — хлопає себе по нагрудній кишені 46-річний Дмитро Табачник.

Цушко сміється.

Зараз ви читаєте новину «Азаров бере уроки української». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути